Tak toto si ukladám, lebo čier.ríbezlí pri tomto suchu možno bude až 10dkg a skúsim spraviť. Robila som aj čierne ríbezle presýpané cukrom, na dno 3 dcl pohárika trochu cukru,vrstva ríbezlí, trochu potlačiť aby prípadne ríbezle pukli a tak dokola, hore bude vrstva cukru, zatvoriť pohár a odložiť.Ono sa to presladí a je to vynikajúce na puding a pod. ani po roku sa nepokazilo.
Ja robievam podobne- do 5l pohara do 3/4 nasypem cierne ribezle a navrch nasypem cukor, zaviazem papierom a narobim do neho ihlou dierky, odlozim na 6 tyzdnov. Cukor posobi ako piest a navrchu ostane stava a naspodu nieco ako lekvar- pouzivam to do kolacov a na chlieb. Stava je ako liek.
veru 10dkg ovocia je málo,7 decový pohár je akurát....viacej ovocia spôsobí,že vznikne rôsol,ktorý vo vode je ťažko rospustný ( plávajú kúsky ) :o) snáď som trochu pomohla
Diskusia k receptu