Sirup z čiernych ríbezlí

tati2008 - fotkatati2008, 5. júna 2012
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Listy ,ríbezle a vodu varíme asi 10 minút.

  2. 2

    Precedíme a do šťavy pridáme asi 2 kg kryš.cukru a kys.citronovú , privedieme do varu ,kým sa cukor nerozpustí.Horúce plníme do fliaš.

Diskusia k receptu

aroooo
Tak toto si ukladám, lebo čier.ríbezlí pri tomto suchu možno bude až 10dkg a skúsim spraviť. Robila som aj čierne ríbezle presýpané cukrom, na dno 3 dcl pohárika trochu cukru,vrstva ríbezlí, trochu potlačiť aby prípadne ríbezle pukli a tak dokola, hore bude vrstva cukru, zatvoriť pohár a odložiť.Ono sa to presladí a je to vynikajúce na puding a pod. ani po roku sa nepokazilo.
hera
Ja robievam podobne- do 5l pohara do 3/4 nasypem cierne ribezle a navrch nasypem cukor, zaviazem papierom a narobim do neho ihlou dierky, odlozim na 6 tyzdnov. Cukor posobi ako piest a navrchu ostane stava a naspodu nieco ako lekvar- pouzivam to do kolacov a na chlieb. Stava je ako liek.
tati2008
Ovocie presýpané cukrom robím aj ja,ale väčšinou sú to čučoriedky.Tento sirup som pridala lebo niekto zháňal recept.
marcy
veru 10dkg ovocia je málo,7 decový pohár je akurát....viacej ovocia spôsobí,že vznikne rôsol,ktorý vo vode je ťažko rospustný ( plávajú kúsky ) :o) snáď som trochu pomohla

Zaujímavé video z archívu TV Varecha