Kvasáky
mesačník Varecha, 5. augusta 2022
Foto: Shutterstock
Výborný recept na prípravu rýchlo kvasených uhoriek, ktorý by mal poznať každý dobrý záhradkár. Pripravujeme ich z väčších, prerastených plodov, ktoré sme nestihli Zobraziť celý popisVýborný recept na prípravu rýchlo kvasených uhoriek, ktorý by mal poznať každý dobrý záhradkár. Pripravujeme ich z väčších, prerastených plodov, ktoré sme nestihli spotrebovať na šalát.
príprava
Postup
-
1
Uhorky dobre umyjeme, vidličkou poprepichujeme a ukladáme do kameninového hrnca alebo väčšieho skleneného pohára. Uhorky poprekladáme vetvičkami čerstvého kôpru, ale aj višňovým alebo hroznovým listom.
- 2
Uhorky zalejeme až po okraj horúcou vodou so soľou, na 1 l vody použijeme 30 g soli.
- 3
Prikryjeme utierkou, previažeme a necháme v teple. Pochutnávať si na kvasákoch môžeme už o 2 či 3 dni.
Tiež uhorky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Presne tak. Už roky robím kvasáky a bez samochvály (chvália iní...:-))) musím povedať, že sa mi doteraz vždy podarili. Uhorky zvrchu prikryjem pätkou chleba. A dávam aj kúsky chrenu, dá uhorkám takú chuťovú aj aromatickú "iskru".
Ja zase …