Recept na výrobu nutely som mala kedysi dávno, keď som mala malú dcérku. Potom som ju už dlho nerobila. Dnes sa mi dostal do Zobraziť celý popisRecept na výrobu nutely som mala kedysi dávno, keď som mala malú dcérku. Potom som ju už dlho nerobila. Dnes sa mi dostal do rúk úplne náhodou a tak som oprášila a urobila pre vnúčika, ale aj pre nás dospelých. Nutela je vhodná ako plnka do palaciniek, ale aj na puding či zmrzlinu.
Postup
-
1
Marhule umyjeme, odkôstkujeme (môžeme použiť aj iné ovocie- slivky, broskyne, jablká) pomelieme (ponorným mixérom vymixujeme) a varíme pomalým varom na platničke cca 2,5 - 3 hodiny. Po uvarení pridáme cukor, kakao, várovú čkoládu, prevaríme aby sa všetko rozpustilo. Naplníme do pohárikov, uzatvoríme a sterilizijeme toľko, aby sa chytili víčka.
nutela?
pozri sem, su tam recepty na slivkovu nutelu :-)
www.mimibazar.sk/recept.php?id=6637...
www.toprecepty.sk/recept/687-slivkova-nutela/...
jablkovú a slivkovú,skúšala si aj broskyňovú?Tá by sa ešte dala stihnúť,tie ešte sú.
www.sugoodsweets.com/blog/2005/12/nutella/...
ZELAM TI PEKNY DEN, NECH SA TI DARI V TVOJOM TVORENI A VARENI :-)
Norietta, ja som to sterlilizovala, aby nekvasilo ovocie. Ak je tak málo ovocia a zjete povedzme do týždňa tak si myslím, že v chladničke vydrží, inak by som neriskovala.