Recept na výrobu nutely som mala kedysi dávno, keď som mala malú dcérku. Potom som ju už dlho nerobila. Dnes sa mi dostal do rúk úplne náhodou a tak som oprášila a urobila pre vnúčika, ale aj pre nás dospelých. Nutela je vhodná ako plnka do palaciniek, ale aj na puding či zmrzlinu.

Suroviny

3 kg čerstvé (slivky)
1 kg
0,10 kg
0,20 kg - kvalitná
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Marhule umyjeme, odkôstkujeme (môžeme použiť aj iné ovocie- slivky, broskyne, jablká) pomelieme (ponorným mixérom vymixujeme) a varíme pomalým varom na platničke cca 2,5 - 3 hodiny. Po uvarení pridáme cukor, kakao, várovú čkoládu, prevaríme aby sa všetko rozpustilo. Naplníme do pohárikov, uzatvoríme a sterilizijeme toľko, aby sa chytili víčka.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist