Recept na výrobu nutely som mala kedysi dávno, keď som mala malú dcérku. Potom som ju už dlho nerobila. Dnes sa mi dostal do Zobraziť celý popisRecept na výrobu nutely som mala kedysi dávno, keď som mala malú dcérku. Potom som ju už dlho nerobila. Dnes sa mi dostal do rúk úplne náhodou a tak som oprášila a urobila pre vnúčika, ale aj pre nás dospelých. Nutela je vhodná ako plnka do palaciniek, ale aj na puding či zmrzlinu.

Suroviny

3 kg čerstvé (slivky)
1 kg
0,10 kg
0,20 kg - kvalitná




Postup

  1. 1

    Marhule umyjeme, odkôstkujeme (môžeme použiť aj iné ovocie- slivky, broskyne, jablká) pomelieme (ponorným mixérom vymixujeme) a varíme pomalým varom na platničke cca 2,5 - 3 hodiny. Po uvarení pridáme cukor, kakao, várovú čkoládu, prevaríme aby sa všetko rozpustilo. Naplníme do pohárikov, uzatvoríme a sterilizijeme toľko, aby sa chytili víčka.

Diskusia k receptu

babav
Mam dojem ,ze nutela musi obsahovat ako hlavnu zlozku lieskove oriesky.Tvoj recept vyzera lakavo,len neviem preco je to
nutela?
evanaaa
Iste by sa to dalospraviť aj z hotového marhuľového lekváru, len zamiešať ostatné suroviny a povariť. Trvalo by to kratšie. A možno by som tam dala aj tie lieskovce, rozmixované, aké by to bolo.
ola111
Táto nutelka je výborná,aj keď s marhuľami som ešte nerobila,robím
jablkovú a slivkovú,skúšala si aj broskyňovú?Tá by sa ešte dala stihnúť,tie ešte sú.
2010
ako @babav napisala toto nema nic do cinenia s Nutelou ( nekritizujem tuto pomazanku len meno ), ktora bola vykuchtena panom Ferreror z liestkovych orieskov cez vojnu ked nebolo cokolady. Da sa vyrobit aj doma a recept je uplne iny a jasne ze nema marhule.
 www.sugoodsweets.com/blog/2005/12/nutella/...
tetuska
poznám zo sliviek, ale aj jabĺk, deti sú už veľké, už toľko nezaváram...
dogagador
@2010 : pozrela som vsetky recepty, su tam rozne 2kg, 3 kg, 4 kg a co ma uputalo, kazdy recept pridava 1 kg cukru, bez ohladu na mnozstvo ovocia....??
jamalinka
Prepáčte, že som receptík zverejnila, ale veď ho nemusíte robiť. Nutela bol pomenovaný ľudovo aj mne je jasné, že to nie je originál nutela a fantázie sa medze nekladú, môžete si urobiť čo Vás len napadne. Ja tiež stále zdokonaľujem, vylepšujem a mne sa to páči, ale nemusí sa páčiť ostatným. My sme už tú našu nutelu skoro zjedli a škoda, že jej nebolo viac. Viem, že aj zo sliviek sa dá aj z broskýň, aj som o tom písala, ale tento rok ich nemám, tak som urobila z toho čo bolo.
nadia56
JAMALINKA, JA SOM RADA, ZE SI POSLALA SVOJ RECEPT, NEMAS SA ZACO OSPRAVEDLNOVAT, SI SIKOVNA A KREATIVNA, DALA SI SI NAMAHU A CHCELA SI SA PODELIT S OSTATNYMI O SVOJE SKUSENOSTI, MAS PRAVDU, KTO NECHCE, NECH NEROBI, VED OZAJ KAZDEMU CHUTI NIECO INE,
ZELAM TI PEKNY DEN, NECH SA TI DARI V TVOJOM TVORENI A VARENI :-)
norietta
musi sa to sterilizovat?? nemam tri kg ovocia, asi len 3/4-1kg, neviem teda, kolko toho z toho vyjde, nestaci to drzat v chladnicke??
jamalinka
v prvom rade ďakujem za povzbudenie (neskoro, ale asi som to prehliadla-osprasvedlňujem sa!!) nadia56, .
Norietta, ja som to sterlilizovala, aby nekvasilo ovocie. Ak je tak málo ovocia a zjete povedzme do týždňa tak si myslím, že v chladničke vydrží, inak by som neriskovala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia