Zaváraná cvikla
Zaváraná cvikla

Zaváraná cvikla s jablkom

doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 8. novembra 2021
Zaváraná cvikla s jablkom
Foto: Miloš Mikuš

Suroviny

5 kg
5 ks
200 g
75 g
1 PL
400 ml
2,5 l




Postup

  1. 1

    Cviklu a jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo.

  2. 2

    Cukor a soľ rozpustíme vo vlažnej vode s octom, pridáme rascu, nastrúhanú cviklu a jablká a necháme 1 hodinu marinovať.

  3. 3

    Naplníme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme 30 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia