Foto: pilcik
K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal dosť králičích pečienok, tak som to skúsil z nich. Zobraziť celý popisK tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal dosť králičích pečienok, tak som to skúsil z nich. Je to veľmi chutná paštéta. Isto viete, že pečienky z králika majú inú chuť, tak som ich trochu zjemnil. Oplatilo sa a vďaka za inšpiráciu @Valeri.
porcií
príprava
na 80-90 °C
Suroviny
500 g |
|
300 g |
|
2 ks |
|
2 stredne veľké ks |
|
6 strúčikov |
|
125 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
6 ks |
|
1 KL |
|
1/4 KL |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
150 ml (na rožky) |
|
1/4 KL (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Všetky koreniny a soľ si prispôsobte podľa vlastnej chuti. Rožky nakrájať a zaliať mliekom. Nesmú plávať v mlieku. Cibuľu a slaninu pokrájame, dáme škvariť na veľkej panvici do mäkka. Keď je to už hotové, pridáme maslo a koreniny. To necháme roztopiť a pridáme pečienky. Keď sa pečienky zatiahnu, tak nalejeme vývar. Rozvaríme a odstavíme. Necháme trochu ochladnúť.
- 2
Všetko z panvice vylejeme do klasického mixéra. Pridáme vyžmýkané rožky, smotanu a vajcia. Rozmixujeme do hladka. Je to dosť riedke, no nebojte sa toho. Po sterilizovaní a vychladnutí to pekne stuhne.
- 3
Nalejeme do pohárov a dáme sterilizovať na 80 - 90 °C na 180 minút. Necháme chladnúť do druhého dňa. Mne vyšlo 6 pohárov 330 gramových.
Tiež paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu