Foto: alena45
V tomto období už s klasickým každoročným zaváraním finišujem a je čas pripraviť chutný darček pre známych alebo prekvapenie na grilovačku. Nevedela som zohnať Zobraziť celý popisV tomto období už s klasickým každoročným zaváraním finišujem a je čas pripraviť chutný darček pre známych alebo prekvapenie na grilovačku. Nevedela som zohnať čerstvý kôpor, tak mi cukina aj uhorky od soboty trochu prezreli a zle sa s nimi pracovalo, ale z postupu uvidíte čo som vlastne chcela vytvoriť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv na širokom strúhadle nakrájame cukinu a uhorky, dobre nasolíme a necháme v miske postáť. Medzitým si nadrobno nasekáme cesnak, aj viazaničku kôpru a zmiešame.
-
2
Asi po pol hodine zelenina pustí dostatok tekutiny a stane sa ohybnou. Opatrne pásy zeleniny vyžmýkame a povystierame na dosku. Na ne nanesieme z kôpru a cesnaku slabú vrstvu, zvinieme a ukladáme do pohárov. Môžeme ozdobiť čili papričkou.
-
3
Zalejeme nálevom, ktorý obvykle používame na uhorky a vysterilizujeme krátko, než sa majú možnosť chytiť viečka. Ja som sterilizovala pri 90 stupňoch cca 10 minút.
- 4
Cukina a uhorka by nemala mať už vyzreté jadrá, lebo sa trhá už pri strúhaní aj pri žmýkaní. To sa stalo mne, preto nie sú rolky úhľadnejšie. Po víkende skúsim ešte s petržlenovou vňaťou aj ďalšie s mätou s kúskami citróna. V nedeľu som robila ešte z čerstvo odtrhnutej cukiny a na obrázku vidno, že rolky sú krajšie, teda aspoň mne sa tak zdá.
- 5
Na jednu cukinu a dve šalátové uhorky som potrebovala 1 väčšiu hlávku cesnaku a väčšiu viazaničku kôpru. Nálev som použila zostatkový z víkendového zavárania uhoriek, podľa predpisu na nakladači. Tým, že zelenina pustí dosť šťavy, stane sa ľahko tvárnou a tak z takéhoto množstva naplníte 2 dvojdecové poháriky a 1 menší.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
táketo darčeky by ozaj potešili každého gurmána.
Ďakujem za veľmi milé komentáre.