Pikantná nátierka
Recept mám od svojej mamky, ktorý je veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Podáva...
Jablkový džem
Jablka bez šupky nakrájame na tenké plátky , podlejeme troškou vody a necháme rozvariť. Potom to...
Cuketový šalát s paprikami
Ešte som mala cuketu. Bola veľká, ale nebola tvrdá(asi to bol taký druh). Tak...
Zaváraná paprika v paradajkovom náleve
Paprika v sladko-kyslom náleve je jemná a dobre si zachováva farbu po sterilizácii. Podávam ju hlavne k mäsitým jedlám a zapekaným zemiakom....
Pomarančovo-hruškový džem
Kúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala...
Šípkový lekvár z čistených šípok
Šípky zbierame po prvých miernych mrazíkoch v čistom prírodnom prostredí. Najlepší, najzdravší ale aj najprácnejší...
Domaca salsa
Je doba zavarania a ak neviete co zo zvysnymi paradajkami tu je dobry recept. Salsu podavame...
Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...
Uhorky po kórejsky
Možno si niektorí spomínajú na mnou pridaný recept Mrkva po kórejsky. Našla som veľmi podobný recept...
Paprika troch farieb (fotopostup)
Tento recept zaváranej papriky patrí k mojim obľúbeným a papriku zaváram na sladko-kyslo ako uhorky. Je...
Pikantný uhorkový šalát a čalamáda
Rada chodím do komory, keď je z čoho vyberať a tak sme sa pustili do...
Zavárané dia-čerešne
Vlani som to vyskúšala a nemelo to chybu...
Zaváraná mrkva s ananásom
V záhradke sa mi urodilo dosť veľa mrkvy. Tú, ktorá nebola vhodná na uskladnenie som...
Huby vo vlastnej šťave
Tento recept jsem před léty našla na receptech. cz. Protože s ním mám opravdu vynikající zkušenosti...
Sterilizované mixované feferónky
Tento recept mám od jednej známej z Bošáce... je pre tých čo milujú pálivé ... u...
Paprika v oleji
Komerčný recept <br /> Možností ako spracovať papriku je niekoľko - od varenej, pečenej až po slovenskú klasiku...
Žihľavový sirup
Citrón najskôr umyjeme a nakrájame na kolieska, potom vodu a citrón prevaríme. Necháme vychladnúť a...
Farebná paprika plnená červenou kapustou s rascou /fotorecept/
Už sa hlási jeseň aj na záhradke. pozbierala som poslednú úrodu papriky. boli už iba...
Marmeláda z rebarbory
je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som...
Kápia v oleji
Kápiu som doteraz zavárala tak, že som si pripravila nálev a kápiu som v ňom sparila...
Domáci sterilizovaný hrášok na zimu
Každý rok sa mi darí vypestovať na záhrade toľko hrášku, že si vždy odložím niečo do...
Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve
Jeden recept na využitie kôry z červeného melónu tu už mám, vtedy som z kôry robila...
Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd
Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami,...
Cviklová marmeláda
K napísaniu tohto receptu ma inšpirovala sjuz svojím receptom na kvasenú cviklu. Uvedomil som si, ...
Mrkvovo-pomarančový džús
V tlakovom hrnci varíme pol hodinu nakrájanú mrkvu, kôru z 2 pomarančov a jeden nakrájaný pomaranč...
Domáce utopence
Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa. Najprv pripravíme...
Černice v medovom náleve
Umyté černice dáme do 3 dl pohárikov.
Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu)
Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický!...
Slivky v čokoláde
Tento recept mi prezradila jedna stará pani učiteľka a ona ho mala od svojej babky. Takže...
Kašľajúca paštéta
Recept som spísal v čase, keď boli noviny plné vtáčej chrípky a japoncov s rúškami na...
Ostrá čalamáda z baraních rohov a cibule v sladkokyslom náleve
Toto je čalamáda len pre milovníkov štiplavej papriky... bez sterilizácie... papriku baranie rohy som kombinovala s...