
Uhorky po kórejsky
Možno si niektorí spomínajú na mnou pridaný recept Mrkva po kórejsky. Našla som veľmi podobný recept...

Rajčiny ako polotovar
Keď sa nás zima opýta čo sme robili v lete, otvoríme dvere komory a spokojne sa...

Jablkový džem
Jablka bez šupky nakrájame na tenké plátky , podlejeme troškou vody a necháme rozvariť. Potom to...

Zaváraná paprika v paradajkovom náleve
Paprika v sladko-kyslom náleve je jemná a dobre si zachováva farbu po sterilizácii. Podávam ju hlavne k mäsitým jedlám a zapekaným zemiakom....

Pikantná nátierka
Recept mám od svojej mamky, ktorý je veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Podáva...

Pomarančovo-hruškový džem
Kúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala...

Cuketový šalát s paprikami
Ešte som mala cuketu. Bola veľká, ale nebola tvrdá(asi to bol taký druh). Tak...

Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...

Paprika troch farieb (fotopostup)
Tento recept zaváranej papriky patrí k mojim obľúbeným a papriku zaváram na sladko-kyslo ako uhorky. Je...

Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu)
Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický!...

Šípkový lekvár z čistených šípok
Šípky zbierame po prvých miernych mrazíkoch v čistom prírodnom prostredí. Najlepší, najzdravší ale aj najprácnejší...

Domaca salsa
Je doba zavarania a ak neviete co zo zvysnymi paradajkami tu je dobry recept. Salsu podavame...

Zaváraná mrkva s ananásom
V záhradke sa mi urodilo dosť veľa mrkvy. Tú, ktorá nebola vhodná na uskladnenie som...

Mrkvovo-pomarančový džús
V tlakovom hrnci varíme pol hodinu nakrájanú mrkvu, kôru z 2 pomarančov a jeden nakrájaný pomaranč...

Pikantný uhorkový šalát a čalamáda
Rada chodím do komory, keď je z čoho vyberať a tak sme sa pustili do...

Huby vo vlastnej šťave
Tento recept jsem před léty našla na receptech. cz. Protože s ním mám opravdu vynikající zkušenosti...

Paprika v oleji
Komerčný recept <br /> Možností ako spracovať papriku je niekoľko - od varenej, pečenej až po slovenskú klasiku...

Zavárané dia-čerešne
Vlani som to vyskúšala a nemelo to chybu...

Domáce utopence
Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa. Najprv pripravíme...

Sterilizované mixované feferónky
Tento recept mám od jednej známej z Bošáce... je pre tých čo milujú pálivé ... u...

Žihľavový sirup
Citrón najskôr umyjeme a nakrájame na kolieska, potom vodu a citrón prevaríme. Necháme vychladnúť a...

Farebná paprika plnená červenou kapustou s rascou /fotorecept/
Už sa hlási jeseň aj na záhradke. pozbierala som poslednú úrodu papriky. boli už iba...

Sterilizovaná huspenina
Huspenina sa väčšinou varí v zime. A keď si ju zasterilizujeme, môžeme ju jesť...

Domáci sterilizovaný hrášok na zimu
Každý rok sa mi darí vypestovať na záhrade toľko hrášku, že si vždy odložím niečo do...

Kápia v oleji
Kápiu som doteraz zavárala tak, že som si pripravila nálev a kápiu som v ňom sparila...

Cviklová marmeláda
K napísaniu tohto receptu ma inšpirovala sjuz svojím receptom na kvasenú cviklu. Uvedomil som si, ...

Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve
Jeden recept na využitie kôry z červeného melónu tu už mám, vtedy som z kôry robila...

Marmeláda z rebarbory
je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som...

Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd
Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami,...

Žltý paradajkový pretlak na zimu
Či je červený, alebo žltý na chuti to vôbec nemení. nerobila som ešte zo žltých...

Bravčové mäso v pohári
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.