Foto: an3da
Naučila som sa z Varechy sterilizovať, všetko dávam ako aj skorej, iba konzervans nie. Nálev robím ako ma naučila moja mamka - ocot piatu Zobraziť celý popisNaučila som sa z Varechy sterilizovať, všetko dávam ako aj skorej, iba konzervans nie. Nálev robím ako ma naučila moja mamka - ocot piatu čiastku, na liter( 2 dl ocot a 8 dl vody) jednu veľkú lyžicu soli a dve-tri lyžice cukru. Tak robím aj na uhorky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cviklu som varila v sobotu. Nechala som cez noc aby sa vychladila. Potom som ju obielila a pokrájala na takomto krájači.
-
2
Preto že som prvú a druhú dávku krájala na vlnité kolieska, tentoraz som chcela ináč. Ked som pokrájala, videla som kolko toho mám a prichystala som si ocot a vodu aby bolo spolu 3 litry a ocot aby bol jedna pätina z toho. Druhá dávka mi bola väčšia a vtedy som musela mať 5 litár. Pridala som 3 polievkové lyžice soli a 9 polievkových lyžíc cukra. Pomiešala dobre a vyliala do tej nádoby kde som mala cviklu.
-
3
Potom som plnila poháre. Dostala som od susedy také pekné, vysoké, 3,3 dl. Mali tam špargle.
-
4
Mala som aj iné. Sterilizovala som v hrnci 15 minút. Tu sú všetky.
ja robievam takto, chuťove je veľmi dobrá, keď nemajú radi rascu, nálev preceď do pokrájanej a nebude zavadzať....takto necítiť chuť repy
varecha.pravda.sk/recepty/zavarane-uhorkove-rezy-fotorece...
bývam v paneláku..vydrží v špajzi..chrenu dávame asi dosť veľa-dľa chuti..ja si nedovolím radiť Miške-ako má urobiť..je to jej voľba..aj následná skúsenosť..len o svojich skúsenostiach som písala..chren mám nastrúhaný v náleve v pohári -v chladničke-ako polotovar na celú zimu=použije sa rôzne..na omáčku..do cvikle..s jablčkom ako príloha..len tak na mastný chlieb...