Mrkvový džús
Mrkvový džús

Mrkvový džús so sirupom fotorecept

mojack - fotkamojack, 10. apríla 2017
Mrkvový džús so sirupom (fotorecept)
Foto: mojack

Na Veľkonočné sviatky krásnou farbou na stole urobí radosť smädným malým ale aj veľkým kupačom. Minula som mrkvičku a urobila džús, ktorý nepotrebuje veľa Zobraziť celý popisNa Veľkonočné sviatky krásnou farbou na stole urobí radosť smädným malým ale aj veľkým kupačom. Minula som mrkvičku a urobila džús, ktorý nepotrebuje veľa miesta na uskladnenie.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1,5 dcl
1 čl
200 g




Postup

  1. 1

    Do hrnca vložíme nakrájanú mrkvu, zalejeme vodou 1 l . Varila som v tlakovom hrnci.

    Mrkvový džús so sirupom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäkkú uvarenú mrkvu rozmixujem.

    Mrkvový džús so sirupom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zvolila som tento sirup SodaStream Pomaranč.

    Mrkvový džús so sirupom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cukor uvarím s vodou (2 l ) na sirup a spolu so sirupom SodaStream Pomaranč a kys. citrónovou nalejem do rozmixovanej mrkvy.

    Mrkvový džús so sirupom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Je to silný a hustý koncentrát. Naliala som do fliaš na zavaranie a dala sterilizovať. Nezaberú veľa miesta. Potom už len stačí zriediť vodou, podla chuti.....

Diskusia k receptu

mirop
dobru mrkvu napechovat chemiou a cukrom...
janikbj
mám pocit, že v poslednej dobe pridať recept na Varechu je len pre odvážnych... Väčšina komentárov je samá kritika (konštruktívnu beriem), zosmiešňovanie, ponižovanie... Je taký problém nevyjadrovať sa ku receptu, ktorý ma neoslovil?
Bola by som zvedavá, či všetci tí kritici vedia, koľko sladkostí a hlúpostí si ich deti pokúpia, keď nie sú s nimi. Keď som učila, sama som bola zdesená, keď som videla, aké desiate si decká dokážu nazvláčať do školy. To len tak mimochodom.
Sama nie som zástancom sirupov, nemám ich rada, ale kto má sladké vody rád, nech skúsi. Prečo nie. Pamätám, že keď sme boli deti, tiež nám mamka občas podobný sirup urobila (vtedy bol in zo sunquicku či ako sa to volalo) a my sme sa tešili
mata3636
@Mojack (10.4.2017 14:30)

Straaašne škodlivé účinky. Cukrovka, z toĺkej chémie sa ti vyhodia pupáky, budeš hyperaktívna. Nejesť, nepiť, nedýchať, najlepšie by bolo umrieť. Už včera bolo neskoro. Sodoma gomora toto.
A teraz vážne: mrkla som na google, čo ten sirup obsahuje a nič katastrofické to nie je. Pre deti sú sirupy bez farbív a konzervantov, aj sirupy so steviou sú alebo s trstinovým cukrom. Jasne, ak vypijem za deň 2 litre vody so sirupom, tak to nie je veľmi dobre. Ale dať si v lete pohár studenej sódy s tvojím sirupom, nie je žiadny horor.
mojack
Ja si tiež myslím, že tento džús nie je nič katastrofálne s týmto malým množstvom sirupu. Vždy lepší ako sladené bublinkove vody a džúsy z obchodu.
haji
@Mojack (10.4.2017 15:41)
Chce to klid a nohy v teple. Určitě se tím nebudou děti nalévat od rána do večera, 365 dní v roce. Jsou daleko horší zvěrstva, ani to nemusí být jídlo a pití. Přeji veselé Velikonoce s oranžovým pitíčkem!
1x mojack
kucharka
Babka s dedkom ležia na lehátku pri vode, všetko okolo je krásne zelené, vtáčiky pekne čvirikajú... v tom príde svätý Peter a sa ich opýta, čo by si tak ešte dali. Babka kávu a koláč a dedko pivečko. Svätý Peter im to donesie a keď odíde dedko sa pozrie na babku a nahnevane jej povie: " Vidíš babka, nebyť tej tvojej zdravej stravy, už sme tu mohli byť dávno!"
kucharka
Tak asi tak....
A džús určite niekedy v lete urobím, taký chladený môže byť fain!
1x mojack
bubaya
Kedysi bolo dostať džús Karola v plechovke, mrkvovo-pomarančový. Kupovali sme ho na výlety, alebo dlhé cesty, bola to pre mňa vzácnosť, bo plechovka stála tuším 2,70 Dodnes sa pamätám, ako chutil. Toto tvoje vyzerá úplne ako Karola. Dala by som si.
2x haji a mojack
violetacamorova
Vieš Mojack človeku je niekedy až zle keď si pozrie koľko skvelých zdravých receptov tí "zohyzďovači" ľudskej snahy popridávali - vlastne nepopridávali na varechu. Prajem ti a tvojej rodine príjemné sviatky...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia