Recept mám od kolegyne, ktorá ho má - ani nevie odkiaľ. Keď sa šalát odleží, má zaujímavú, trochu ostrú chuť. Je to výborný spôsob Zobraziť celý popisRecept mám od kolegyne, ktorá ho má - ani nevie odkiaľ. Keď sa šalát odleží, má zaujímavú, trochu ostrú chuť. Je to výborný spôsob zlikvidovania nadúrody uhoriek.
Postup
-
1
Uhorky nastrúhame na jemné kolieska, dáme do misy, pridáme 3 ČL soli, premiešame a necháme asi 3 hodiny stáť. Potom šťavu z uhoriek vyžmýkame.
- 2
Do vyžmýkaných uhoriek pridáme na jemné kolieska nakrájanú cibuľu (robot všetko istí), zalejeme vychladnutým nálevom a dobre premiešame.
- 3
Nálev: Uvaríme 6 dcl octu + kari + čierne mleté korenie + chilli + cukor - TO JE VŠETKO, ŽIADNA VODA!!
- 4
Uhorky a cibuľu zaliate nálevom necháme stát cca 10 minút a až potom plníme do zaváracích pohárov a sterilizujeme – od zovretia 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja neviem dosť dobre posúdiť, čo je málo alebo veľmi kyslé, pretože tak, ako normálni ľudia jedia pomaranče a mandarínky, ja hlatám citróny a koláč by mi najviac chutil nie posypaný cukrom ale poliaty octom. :-))