Uhorkový šalát zaváraný na zimu

rea1 - bez fotkyrea1, 16. augusta 2012

Recept mám od kolegyne, ktorá ho má - ani nevie odkiaľ. Keď sa šalát odleží, má zaujímavú, trochu ostrú chuť. Je to výborný spôsob Zobraziť celý popisRecept mám od kolegyne, ktorá ho má - ani nevie odkiaľ. Keď sa šalát odleží, má zaujímavú, trochu ostrú chuť. Je to výborný spôsob zlikvidovania nadúrody uhoriek.

Suroviny

2,5 kg
0,8 kg
nálev:
0,35 kg
0,6 l
1 ČL
1 ČL
3 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Uhorky nastrúhame na jemné kolieska, dáme do misy, pridáme 3 ČL soli, premiešame a necháme asi 3 hodiny stáť. Potom šťavu z uhoriek vyžmýkame.

  2. 2

    Do vyžmýkaných uhoriek pridáme na jemné kolieska nakrájanú cibuľu (robot všetko istí), zalejeme vychladnutým nálevom a dobre premiešame.

  3. 3

    Nálev: Uvaríme 6 dcl octu + kari + čierne mleté korenie + chilli + cukor - TO JE VŠETKO, ŽIADNA VODA!!

  4. 4

    Uhorky a cibuľu zaliate nálevom necháme stát cca 10 minút a až potom plníme do zaváracích pohárov a sterilizujeme – od zovretia 15 minút.

Diskusia k receptu

askadaniela
tých máme veru neúrekom, vyskúšam - včera mi sused poslal ešte aj šalátovky ....už sa ozvem :-)
rea1
@vranka , je to dosť výrazná, ostrokyslá chuť, ale dobrá. myslím si, že ak niekto podľa svojej chuti pridá viac cukru, nemalo by mu to uškodiť. myslím tomu šalátu. :-)
ja neviem dosť dobre posúdiť, čo je málo alebo veľmi kyslé, pretože tak, ako normálni ľudia jedia pomaranče a mandarínky, ja hlatám citróny a koláč by mi najviac chutil nie posypaný cukrom ale poliaty octom. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia