Domáca sterilizovaná kápia

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 16. júla 2012
15 minút
na 85 °C

Suroviny

Nálev:
1 l
80 g
25 g
0,25 l
ďalšie :

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kápiu očistíme, rozdelíme na štvrťky alebo osminky. Naplníme ju do malých pohárov - SUROVÚ, a ukladáme tak, aby sa jej do pohára zmestilo čo najviac. Zalejeme ju horúcim prevareným nálevom, navrch pridáme pár kvapiek oleja a poháre zatvoríme. Nálev plníme 2 cm pod okraj pohára. Sterilizujeme 15 min./ 85 st.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto mam rada,len na chleba s maslom v zime,mnam.A davam 1 CL oleja na 3dl pohar....
Tak toto zbožňujem, dávam ten istý nálev ako na uhorky.Olej nepridávam.Vlani som vyskúšala pár 3 dcl pohárov bez sterilizovania. Zaliala horúcim nálevom, obrátila hore dnom a hotovo. Nepokazili sa.