Domáca sterilizovaná kápia

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 16. júla 2012
15 minút
na 85 °C

Suroviny

Nálev:
1 l
80 g
25 g
0,25 l
ďalšie :




Postup

  1. 1

    Kápiu očistíme, rozdelíme na štvrťky alebo osminky. Naplníme ju do malých pohárov - SUROVÚ, a ukladáme tak, aby sa jej do pohára zmestilo čo najviac. Zalejeme ju horúcim prevareným nálevom, navrch pridáme pár kvapiek oleja a poháre zatvoríme. Nálev plníme 2 cm pod okraj pohára. Sterilizujeme 15 min./ 85 st.

Diskusia k receptu

marianne69
Toto mam rada,len na chleba s maslom v zime,mnam.A davam 1 CL oleja na 3dl pohar....
katarina1959
Tak toto zbožňujem, dávam ten istý nálev ako na uhorky.Olej nepridávam.Vlani som vyskúšala pár 3 dcl pohárov bez sterilizovania. Zaliala horúcim nálevom, obrátila hore dnom a hotovo. Nepokazili sa.
grandma
Tiež robievam ale dávam aj jeden bobkový list a čierne korenie-je vynikajúca.
hviezdickaz
@marianne69- par kvapiek oleja veru u mna moze byt aj 1 CL :) Ale ja zvyknem nalievat rovno z flase,tak preto par kvapiek. @grandma- ano,aj taku ako pises som uz videla a chutnala,tiez bola dobra. Dakujem vam vsetkym za komentare :)
duschko
Tiez robievam, ale davam bobkovy list, cele cierne korenie a horcicove semienka.
izabella929
robím ju podobne ale niečo neskôr, teraz ju ešte nemám toľko na zaváranie, robím ju v auguste a je skvelá chuťove...) tvoja vyterá tak , ako moja, iste máme rovnaký recept.-))) krásne vyzerá v pohári zavarená...kombinujem s bielou...
izabella929
tiež dávam bobkový list nové korenie aj čierne...na dno ešte 2 krúžky cibule a sladkokyslý nálev...) do niektorých pohárov dám olej, do niektorých nedám, lebo je to na môj žalúdok niečo nedobre...označím si poháre pre seba štítkom.)
ola111
Minulý rok som nerobila a veru v zime mi chýbala,robím podobne ako ty,
už sa na ňu teším...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia