Foto: nazarboncuk
Jednoznačne jednotka tohto leta. Inšpirácia: http://www.dulce-de-leche-blog.com/
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Na prípravu sú najvhodnejšie podlhovasté paradajky, nakoľko majú veľa dužiny a skoro žiadne semienka. Paradajky a bazalku umyjeme, odvážime si cukor, pripravíme citrónovú šťavu.
-
2
Rúru vyhrejeme na 160 °C. Paradajky prekrojíme na polovice a uložíme na plech vystlaný papierom. Pečieme asi 30 minút.
-
3
Potom ich necháme mierne vychladnúť, stiahneme ich z kože a vložíme do hrnca spolu so šťavou, ktorá pri pečení vytiekla. Pridáme cukor a necháme zovrieť. Varíme 10 minút.
-
4
Potom pridáme citrónovú šťavu a varíme, kým džem nezhustne na konzistenciu, ktorú chceme mať. Nemal by byť príliš hustý.
-
5
Na záver nasekáme bazalku a chilli papričku. Marmeládu odstavíme z ohňa, pridáme nasekanú chilli papričku a bazalku. Naplníme do pohárov a dobre uzavrieme. Skladujeme v chladničke. Výborná je s chuťovo neutrálnym smotanovým syrom na čerstvom pečive. Je to skutočná letná pochúťka. Zamilujete sa tak ako ja :) Robila som z 1/2 kg paradajok, nabudúce asi aj z dvojnásobného množstva :)
Uvidím čo bude na záhrade po víkende, asi ešte urobím aj pre rodinu, lebo toto bude sotva pre mňa na zimu.
picasaweb.google.com/lh/photo/Z42cOl690iXsnDyrWzI4bBydvXBhqS...
Na fotke je na porovnanie kvôli farbe červená rajčina.
toto už inak ani volať nebudem, len marmeláda.
Fantasticke, jinak to pojmenovat ani nejde. Dnes se mi podarilo koupit dost dobra, hodne zrala rajcata za malo penez. Mam 4 sklenicky male a jestli tahle rajcata jeste budou mit, delam dalsi !
@nazarboncuk lepe ses inspirovat nemohla a lepe prezentovat recept take ne. Diky !
@hanak ako ti chilli dzem moze vydrzat velmi dlho ???