
Ringlótový kompót dvojako
Práve začína u nás sezona ringlot. tento rok mám neúrekom, až som musela všetky konáre...

Malinovo - ríbezľovo - jostový lekvár
Je to ten istý postup ako som robila marhuľový lekvár, len s tým rozdielom, že...

Lečo na zimu
Ako robieva moja maminka a tak robievam aj ja. Roky rokúce len týmto spôsobom zavárame lečo...

Papriková nátierka
Receptov na pomazánky existuje veľa. Nech mi je odpustené, ak som niekomu tento ukradol ....

Domáci kečup po zdravšom
Keď chceme jesť zdravšie, priemyselne spracovaným potravinám je lepšie sa vyhnúť a u paradajok to platí...

Utopence po domácky
V niektorom časopise, myslím že Báječná žena, som si všimol tento recept a vzápätí som...

Fazuľový šalát
Tento recept patrí skôr medzi jesenné, ale určite stojí za vyskúšanie. Keďže je sterilizovaný,...

Sirup z drobného ovocia
Tento recept mám od priateľovej maminky... dobré sú jahody, či maliny .....

Apetitka zo zelenej papriky
Recept pochadza z Macedonska je to take meze zajedanie s aperitivom , obycajne rakijou pred hlavnym chodom...

Strúhané jablká na zimu
Jablká, ktoré nie sú vhodné na uskladnenie, pripravím takto a v zime sú v špajze...

Bôčiková paštéta
Bôčik vložíme na pekáč, posolíme , podlejeme olejom a troškou vody. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, ...

Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/
Chren si pestujem na záhradke a teraz keď začínajú padať zimné jablčka, sú ešte dosť kyslé......

Paradajkové pyré s cesnakom na pizzu, do omáčok
Paradajky a cesnak su pre mna osobne prijemna kombinacia. Ked sa u nas pecie domaca pizza...

Cesnak, hrozienka a jabĺčková paprika
Tento recept robím už niekoľko rokov. Určite je aj tu na Vareche, ale ja som...

Domáca sterilizovaná kápia
Kápiu očistíme, rozdelíme na štvrťky alebo osminky. Naplníme ju do malých pohárov - SUROVÚ, ...

Sterilizované baranie rohy s hrozienkami
Inšpirovala som sa týmto receptom od tatranky - http://varecha. pravda. sk/recepty/baranie-rohy-s-hrozienkami-fotorecept/19945-recept. html . Trošku som si...

Bravčové mäso v pohári
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.

Mäsová nátierka
Do veľkého mixera dáme prvý pretlak z prepasírovaných paradajok, pre ľahkosť mixovania potom nakrájanú papriku, potom oškvarky......

Džem z ružových lupeňov s levanduľou
Minulý rok som chcela robiť tento vynikajúci džem, ale som nemala nikdy dostatočné množstvo lupeňov červených...

Uhorkový šalát zaváraný na zimu
Recept mám od kolegyne, ktorá ho má - ani nevie odkiaľ. Keď sa šalát odleží,...

Slivkový lekvár so škoricou
Rozpolené odkôstkované slivky rozvaríme alebo pomelieme. Slivkovú kašu zasypeme kryštálovým cukrom, primiešame škoricu a necháme...

Pečeňová paštéta
Recept mám od svojej kamaratky. Paštéka je výborná, možu ju jesť aj diabetici aj celiatici....

Tatárska omáčka z tekvice alebo cukety
Na želanie Varecháčky pridávam recept na tatársku omáčku. Ja som robila z bielej tekvice, ale...

Slivkový lekvár z tlakového hrnca
Dostala som od rodiny nádherné slivky a našla som na nete recept, ktorý ma zaujal...

Sterilizovaná cvikla
Naučila som sa z Varechy sterilizovať, všetko dávam ako aj skorej, iba konzervans nie...

Nakladaná zelenina
Zeleninu si očistíme, umyjeme a porežeme na primerané kúsky. Všetko si dáme do jednej nádoby, dôkladne premiešame...