Tekvicový džús

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

3 kg
3 ks
2-3 l
1800 g
2-3 ks
 PL




Postup

  1. 1

    Ošúpanú, dobre umytú tekvicu bez semienok a citróny bez jadierok pokrájame na malé kúsky (najlepšie kocky), domäkka uvaríme v 2-3 l vody a necháme hodinu chladnúť.

  2. 2

    Po 24 hodinách všetko rozmixujeme a prepasírujeme do vriacej vody, do ktorej pridáme šťavu z citróna a kyselinu citrónovú.

  3. 3

    Všetko dobre premiešame, zmesou plníme čisté poháre, uzavrieme a uskladníme v chlade. Ak by bol džús málo sladký, môžeme pridať cukor.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia