Utopence po domácky

oravec - bez fotkyoravec, 29. augusta 2012

V niektorom časopise, myslím že Báječná žena, som si všimol tento recept a vzápätí som ho vyskúšal. Bol som prekvapený chuťou aj vzhľadom pohára Zobraziť celý popisV niektorom časopise, myslím že Báječná žena, som si všimol tento recept a vzápätí som ho vyskúšal. Bol som prekvapený chuťou aj vzhľadom pohára s utopencami.

30 minút
príprava
5 - 7 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 ks
1/2 l
1/4 l
1/4 l
1/2 vrecúška
2 KL
2 ks
3 guľky
1 ks
500 g
10 ks
1 ks veľká




Postup

  1. 1

    Do väčšieho hrnca dáme asi 1/2 l vody, ocot, pivo, pridáme cukor, DEKO, nové korenie, bobkové listy a opláchnuté feferónky. Necháme zovrieť a na miernom ohni povaríme asi 5 - 7 min., potom odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Obielenú cibuľu nakrájame na tenšie kolieska, uhorky na plátky, kápiu na dlhé rezance. (Podľa počtu špekáčikov si prichystáme počet polkoliesok cibule, pozdĺžnych plátkov uhoriek - ostatné nakrájame na kolieska a rezancov papriky)

  3. 3

    Špekáčiky olúpeme a pozdĺžne nakrojíme. Do rezu povkladáme pripravenú zeleninu a poukladáme do skleneného pohára (asi 5 l). Pri nakladaní postupne prekladáme zmiešanou zvyšnou zeleninou a zalejeme nálevom. Pohár uzavrieme a necháme v chlade odstáť min. 3 dni.

Diskusia k receptu

zdezda
:-) práve dnes som jedny dojedla, urobené podľa iného receptu, tak teraz vyskúšam tento tvoj
misiacik
ja som utopence podľa tohto receptu včera robila s priateľom, myslím, že nám celkom vyšli, ale overíme si to až o týždeň :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia