Malinovo - ríbezľovo - jostový lekvár fotorecept
Foto: mariaklara
Je to ten istý postup ako som robila marhuľový lekvár, len s tým rozdielom, že tu sa ríbezle a josta pasírujú. Recept som robila Zobraziť celý popisJe to ten istý postup ako som robila marhuľový lekvár, len s tým rozdielom, že tu sa ríbezle a josta pasírujú. Recept som robila 20. júla tento rok.
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si: maliny, ríbezle červené, čierne a jostu.
-
2
Červené a čierne ríbezle odšťavíme, maliny a josta sa mi nedali, tie som rozdrvila ponorným mixérom a cez sitko som ich pasírovala.
-
3
Na 1 l šťavy som dala 700 g cukru, občas som premiešala, aby sa cukor rozpusti. Toto som si pripravila v jeden deň a varila som na druhý deň.
-
4
Varila som na dvoch kastróloch. V jednom sa mi predhrievalo, v druhom som už varila. Varila som do vtedy, kým sa v strede neurobila cestička.
-
5
Potom som lekvár nalievala do menších pohárikov. Zatvorila viečkom a odložila do deky. V deke som ho nechala vychladnúť možno 3 -4 dni.
Teraz na trhu nevedia čo majú za to pýtať.