V týchto horúcich dňoch určite dobre padne vybrať niečo s chladničky a pustiť sa do jedenia bez státia pri hrncoch. Ja som si tu prácu odstála minulý týždeň a teraz môžem vychutnávať plody svojej práce. Recept pridávam pre tých, ktorí ho ešte nepoznajú.
Suroviny
1 kg |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
2,5 dcl |
|
2 dcl |
|
25 dkg |
|
10 dkg (alebo Zelko) preosiaté |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme. Na oleji usmažíme cibuľu, pridáme papriku, ošúpané paradajky ( ako na klasické lečo) a chvíľu podusíme, kým nám zelenina trochu zmäkne. Potom pridáme pokrájané párky a scedenú fazuľu, ale vodu z fazule si odložíme. Premiešame a dolejeme vody z fazule zarovno surovín. Ja som použila asi pol litra. Záleží aké máte paradajky. Nakoniec pridáme preosiate deko, cukor, ocot a všetko prevaríme. Naložíme do pohárov so šrobovacím viečkom a sterilizujeme 10 minút pri 100 stupňoch. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu