Fazuľa s párkom - sterilizovaná

klaudijana - bez fotkyklaudijana, 14. augusta 2015

V týchto horúcich dňoch určite dobre padne vybrať niečo s chladničky a pustiť sa do jedenia bez státia pri hrncoch. Ja som si tu prácu odstála minulý týždeň a teraz môžem vychutnávať plody svojej práce. Recept pridávam pre tých, ktorí ho ešte nepoznajú.

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
2,5 dcl
2 dcl
25 dkg
10 dkg (alebo Zelko) preosiaté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme. Na oleji usmažíme cibuľu, pridáme papriku, ošúpané paradajky ( ako na klasické lečo) a chvíľu podusíme, kým nám zelenina trochu zmäkne. Potom pridáme pokrájané párky a scedenú fazuľu, ale vodu z fazule si odložíme. Premiešame a dolejeme vody z fazule zarovno surovín. Ja som použila asi pol litra. Záleží aké máte paradajky. Nakoniec pridáme preosiate deko, cukor, ocot a všetko prevaríme. Naložíme do pohárov so šrobovacím viečkom a sterilizujeme 10 minút pri 100 stupňoch. Prajem dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Strukoviny, Zaváraniny

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Chcem sa opýtať či tá fazuľa nemá byť predvarená pretože sterilizáciou by dostatočne nezmäkla