Foto: danja301
Recept pochadza z Macedonska je to take meze zajedanie s aperitivom ,obycajne rakijou pred hlavnym chodom ,pripravuje sa v lete,ale je to zimne Zobraziť celý popisRecept pochadza z Macedonska je to take meze zajedanie s aperitivom ,obycajne rakijou pred hlavnym chodom ,pripravuje sa v lete,ale je to zimne jedlo ,trochu pikantne ,ale vynikajuce asi ako vsetky zeleninove balkanske zavaraniny.Robi sa zo specialnej zelenej papriky,ktora je na povrchu potiahnuta akoby drsnou kozou ,takymi letokruhami Myslim si vsak ,ze aj obycajna,tmavozelena paprika,podlhovasta,ak sa pripravi takymto sposobom ,bude vynikajuca.
príprava
Postup
-
1
Umyjeme a olupeme si paradajky,ak to nejde,obarime ich teplou vodou a nechame trochu postat.potom supku hravo stiahneme
-
2
Umyjeme si papriky .Tento druh potiahnuty akoby kozou sa na Slovensku vyskytuje asi zriedkavejsie,ale myslim ,ze bez propblemov moze byt nahradeny zelenou paprikou
-
3
Papriku si pokrajame na kolieska
-
4
Do hrnca dame olej a ked zacne vriet pridame pokrajanu papriku
-
5
Ak uz ma paprika konzistenciu ako vidime na obrazku ,vsetku papriku vyberieme z hrnca von
-
6
Do oleja v hrnci pridame olupane a na kusky pokrajane paradajky
-
7
Prazime ich ,kym sa prebytocna tekutina neodpari,miesame..,ak bude hustota zmesi taka,ze dokazeme urobit varechou cesticku,pridame do zmesi naspat papriky
-
8
Prazime este asi 20 minut,stale miesame a pridavame ostatne ingrediencie,petrzlen ,cesnak, cukor,sol ,ocot
-
9
Plnime do vysterilizovanych , este teplych flias,pevne zatvorime a dame do sucheho dinstu.Dobru chut;)
krása ,som rada ,že sa podarili a chutia:)
nádherné papriky , presne také ako moje;), skúste si ich vysušiť na slniečku a nahrubo pomlieť , vynikajúca ingrediencia do gulášu ,ale až keď takto správne sčervenajú.....:)
to je veľmi vďačný druh ,hlavne na zazimovanie,my ich aj sušíme a v zime ich používam do jedál namiesto klasickej červenej papriky