Cviklový sirup - chutí ako malinový
Keď mi švagor - odporca zeleniny, povedal, že pil cviklový sirup, ktorý mu mimoriadne chutil, neverila som mu... Ale vyskúšali sme a už mu verím :)
24
porcií
porcií
Suroviny
3,5 kg (najlepšie guľatá) |
|
10 l |
|
5,5 kg |
|
60-70 g |
|
200 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cviklu očistíme a nastrúhame. Dáme do hrnca, zalejeme vodou a necháme variť 1,5 - 2 hod. Občas premiešame.
- 2
Po uvarení ihneď scedíme cez obyčajné sitko. Do šťavy pridáme cukor a necháme 1/2 hod. variť. Penu zo sirupu zbierame. Po uvarení pridáme kyselinu citrónovú a rum. Potom už nevaríme!!!
- 3
Ešte horúce prelievame do 700 ml zaváracích pohárov, zavíčkujeme a sterilizujeme (vodu necháme vrieť 2 - 5 min., odstavíme a necháme vychladnúť do druhého dňa).
- 2
dakujem za odpoved, dúfam, že aj autorka sa vyjadrí. Aj kyselina citrónová je konzervant, je jej tam značné množstvo (jeden celý kelímok má 70g), tak možno alkohol nemusí byť.
nehovoriac o tom, že tým, že sa pridáva do horúceho sirupu, tak nejaký alkohol sa možno aj kúsok odparí... :)