Cviklový sirup - chutí ako malinový

kovacska15 - bez fotkyKovacska15, 2. novembra 2017 16:59
Ďalšie recepty »

Keď mi švagor - odporca zeleniny, povedal, že pil cviklový sirup, ktorý mu mimoriadne chutil, neverila som mu... Ale vyskúšali sme a už mu verím :)

24
porcií

Suroviny

3,5 kg (najlepšie guľatá)
10 l
5,5 kg
60-70 g
200 ml
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Cviklu očistíme a nastrúhame. Dáme do hrnca, zalejeme vodou a necháme variť 1,5 - 2 hod. Občas premiešame.

  2. 2

    Po uvarení ihneď scedíme cez obyčajné sitko. Do šťavy pridáme cukor a necháme 1/2 hod. variť. Penu zo sirupu zbierame. Po uvarení pridáme kyselinu citrónovú a rum. Potom už nevaríme!!!

  3. 3

    Ešte horúce prelievame do 700 ml zaváracích pohárov, zavíčkujeme a sterilizujeme (vodu necháme vrieť 2 - 5 min., odstavíme a necháme vychladnúť do druhého dňa).

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist