Foto: bigbadboy1
Na túto paštétu sa mi najviac osvedčili modráky (Hríb siný Boletus luridus - Hubári ho zbierajú málo, lebo ich odrádza modranie dužiny ktoré sa Zobraziť celý popisNa túto paštétu sa mi najviac osvedčili modráky (Hríb siný Boletus luridus - Hubári ho zbierajú málo, lebo ich odrádza modranie dužiny ktoré sa ale po pár sekundách tepelnej úpravy stratí a huby získajú krásnu žltú farbu. ) Samozrejme použiť môžeme aj iné huby alebo zmes. Recept som objavil pred pár rokmi na internete keď sa mi podarilo nazbierať veľa hub a nevedel som čo s nimi :-) Teraz robím paštétu každý rok samozrejme recept som si trochu upravil.
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Dnes sa mi podarilo nazbierať 5 kg modrákov , tak som sa rozhodol že pri varení paštéty urobím pár fotiek a pridám recept na Varechu.
-
2
Pripravíme si suroviny, papriku očistíme a z každej odrežeme aj špičku asi 1 cm.
-
3
Roztopíme bravčovú masť na ktorej podusíme cibuľu a papriku.
-
4
Hríby nakrájame na menšie kúsky aby nám skôr zmäkli, obaríme v slanej vode necháme odkvapkať a pridáme k cibuli a paprike. Dusíme pokiaľ huby nezmäknú.
-
5
Zmes necháme schladnúť a rozmixujeme, osolíme, dochutíme korením, vegetou a feferónkami .
-
6
Pridáme vajcia, poriadne rozmiešame a naplníme do pohárov.
-
7
Sterilizujeme 2 hod pri 100 °C.
-
8
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu