Foto: salinka
Tento recept patrí skôr medzi jesenné, ale určite stojí za vyskúšanie. Keďže je sterilizovaný, môžte ho konzumovať celoročne. Dá sa ohriať, pridať pokrájaná Zobraziť celý popisTento recept patrí skôr medzi jesenné, ale určite stojí za vyskúšanie. Keďže je sterilizovaný, môžte ho konzumovať celoročne. Dá sa ohriať, pridať pokrájaná klobása, alebo párka. Taktiež chutí vynikajúco aj za studena, ako príhoha.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Kilo fazule uvaríme bez soli do polomäkka.
-
3
Cibuľu nakrájame na kocky, papriky a rajčiny na pásiky.
-
4
Nakrájanú zeleninu dáme do velikánskeho hrnca, pridáme uvarenú fazuľu a ostatné prísady. Dobre premiešame a spolu varíme 20 minút.
-
5
Horúce dávame do zaváracích pohárov a sterilizujeme asi päť minút na 100 stupňov.
-
6
Z jednej dávky pripravíme približne 17 pohárov s objemom 370 ml.
Tá klobása má peknú farbu...