Foto: vikulqa
Tento recept mám od mojej babky, ako malé deti sme to stále vyjedali v špajzi aj čisté bez pečiva :P :D
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé som začala krájať papriku. Odporúčam použiť rukavice ! ( do polnoci som nevedela zaspať a ruky som mala namočené v studenej vode, tak hrozne to štípalo ). Ako ďalšie boli na rade paradajky ( aj so šupkou ), feferónky, cibuľa. Všetko som nakrájala na drobno, pretože ešte nemám mlynček :P Očistila som si cesnak ( väčšinu strúčikov som nakrájala na drobno, no pár hlavičiek (asi 3-4 ) som si nechala vedľa CELÉ ).
- 2
Do hrnca som dala nakrájanú papriku, paradajku, cibuľu. Počkala som kým sa to rozvarí. Pridala som nakrájaný cesnak. Tyčovým mixérom som zmes rozmixovala na kašu a varila ďalej aby sa odparila voda. Pridala som bobkový list. Zmes po 45 minútach začala hustnúť, vtedy som vybrala bobkový list a pridala nakrájané feferónky, pretlačené 3 strúčiky cesnaku ( ktoré som si predtým odložila bokom ), kryštálový cukor, soľ, ocot, olej. Nechala som to bublať ešte asi 15 minút.
- 3
Nakoniec som naplnila fľaše, vysterilizovala a odložila do špajzičky :) Nevydržali sme s priateľom a hneď na druhý deň sme celú jednu fľašku zjedli :D Z tohto množstva mi vyšlo 13 fľaštičiek :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@altyn aj ku klobase alebo grilovanemu masu, niekto si to dava aj ku prazenici, podla vkusu kazdeho sudruha :-)
@altyn presne ako @afi pisala, my to davame ku grilovanym kridielkam, udenemu kolenu... tam, kde sa dava kysla priloha. ale aj maslovy chlebik s tym potriet, hrianku... az mi slina ide :D
@altyn ja to jem doslova ku všetkému, ked robim nejaku omačku k cestovinam, bud arabiata alebo obycajnu paradajkovu, stále tam primiešam pár lyžíc pritaminu :) a ďakujem opravííím si chybičky krásy :D:P
@havino Odporóčam vyskúšať, zatiaľ to nikto neoľutoval :)
ty si chlap hodný obdivu..stačíš si sám..nepotrebuješ žiadnu kuchársku "divu"..
ja tiež pálivé rada..
no teba snád z úst aj oheň dračí šľahá..
:-)
@paploska nieje zaco :) ja som mala tiež z domácej úrody od babky, je to takto lepšie :) paradajky sú kyslejšie a paprika má aspoň chuť narozdiel od tej z obchodu :)
@altyn aj ku klobase alebo grilovanemu masu, niekto si to dava aj ku prazenici, podla vkusu kazdeho sudruha :-)
@altyn presne ako @afi pisala, my to davame ku grilovanym kridielkam, udenemu kolenu... tam, kde sa dava kysla priloha. ale aj maslovy chlebik s tym potriet, hrianku... az mi slina ide :D
@altyn ja to jem doslova ku všetkému, ked robim nejaku omačku k cestovinam, bud arabiata alebo obycajnu paradajkovu, stále tam primiešam pár lyžíc pritaminu :) a ďakujem opravííím si chybičky krásy :D:P
@havino Odporóčam vyskúšať, zatiaľ to nikto neoľutoval :)
ty si chlap hodný obdivu..stačíš si sám..nepotrebuješ žiadnu kuchársku "divu"..
ja tiež pálivé rada..
no teba snád z úst aj oheň dračí šľahá..
:-)
@paploska nieje zaco :) ja som mala tiež z domácej úrody od babky, je to takto lepšie :) paradajky sú kyslejšie a paprika má aspoň chuť narozdiel od tej z obchodu :)