Foto: kukulienka71
Prispievam pochúťkou,ktorú som robila prvý raz,ale nemám dôvod vyskúšať iné recepty na kečup,lebo tento je podľa mňa dokonalý.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
rajčiny a kápiu umyjeme,cibuľu,jablká,cesnak,zeler, a cviklu ošúpeme,všetko pokrájame na menšie kusy a spolu s koreninami a soľou dáme variť na 2 hodiny,sem-tam zamiešame,aby neprihorelo. Koreniny je lepšie variť v sitku alebo sieťke,alebo pred mixovaním povyberať.
- 2
uvarenú zmes pomixujeme ponorným mixérom a ešte chvíľu varíme.Celé prepasírujeme a ďalej varíme 40 minút.Pridáme cukor a ocot a necháme ešte raz prevrieť dobre premiešané. Ak sme nemali dosť mäsité rajčiny a zdá sa nám zmes riedka,môžeme ju zahustiť trochou maizeny.Ja som nemusela.
- 3
Horúce lejeme do vysterilizovaných fliaš,dobre uzavrieme,otočíme hore dnom a odložíme pod deku do vychladnutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja robievam podobne a môžem potvrdiť, že je najlepší aký som kedy varila :-)
Ty si mala zlý deň?