Foto: mimit
Paradajky a cesnak su pre mna osobne prijemna kombinacia. Ked sa u nas pecie domaca pizza (vzdy len z receptov na vareche), zaklad na Zobraziť celý popisParadajky a cesnak su pre mna osobne prijemna kombinacia. Ked sa u nas pecie domaca pizza (vzdy len z receptov na vareche), zaklad na nu robim z paradajkoveho pyre a cesnaku. A vcera som od nasho suseda dostala kopec paradajok, takze dnes sa u nas zavaralo.
Postup
-
1
Paradajky som umyla, rozkrojila, odrezala zeleny stred a nakrajala na kocky. Nevazila som ich, ale po nakrajani som nimi naplnila hrniec po znacku, ktora ukazuje 6 litrov.
- 2
Paradajky som posolila (odhadom tak 1 mala lyzicka soli) a dala varit. Ked uz boli rozvarene, ponornym mixerom som ich rozmixovala a vzniknutu zmes som precedila a vratila varit do hrnca. Pridala som trocha cukru, aby pyre nebolo prilis kysle.
- 3
Paradajkovu zmes som varila, kym nebola dostatocne husta na paradajkove pyre. Ocistila som si cely cesnak a pretlacila som ho do variaceho sa pyre. Po necelych 5 minutach som zmes vypla, naliala do vyvarenych zavaraninovych poharov a kratko sterilizovala (asi 20 minut).
- 4
A ked uz pride na tu spominanu pizzu, pridam do tejto zmesi este trochu olivoveho oleja, soli, mleteho cierneho korenia, bylinky podla chuti a mam zaklad na pizzu. Teda taky, ktory chuti nam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/cesnakovo-paradajkova-zmes-bez-...