Papriková nátierka

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 1. mája 2011

:)

Suroviny

1 kg (očistená)
1 kg
2 hlávky
5 malých konzerv
6-7 ks
10 dkg
7 dkg
30 dkg
3-4  dl
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Papriku,cibuľu,cesnak a feferónky pomelieme na mäsovom mlynčeku.Do hrnca dáme olej,pridáme pomletú zmes plus všetko ostatné,zmiešame,prevaríme 10 minút a sterilizujeme pri 85 stupňoch 40 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Už som to niekedy robila, ale trochu presladila a môj muž to preto nechce. Je to štiplavé ale saladké - no so sladidlom. Ale dá sa to občas použiť.
viedra
vyborna pomazanka rodim každy rok vyborna na hrianky
midian
viedra neunavuje Vás "rodiť" každý rok? :-)
aja1616
Dala som 7 dkg soli a je to veľmi presolené, teraz to mám v hrnci a snažím sa vymyslieť čo s tým. Išla som kuknúť ešte raz na recept, lebo som si myslela, že som zle odpísala. Takže, ak budete skúšať, odporúčam dať menej soli a radšej potom dosoliť.
hviezdickaz
@aja1616 ,to ma velmi prekvapilo,ze to mas presolene,robim ju uz roky a nestalo sa mi este,ze by mi niekto povedal,ze je presolena ... Mozno po sterilizacii sa ti to take nebude zdat . Dobre si si to preratala ? Robila som ju aj teraz,asi dva tyzdne dozadu,a presolena veru nie je ...
aja1616
Vážila som digitálnou váhou. Robila som z množstva ako uvádzaš v recepte, tak som nič neprepočítavala - jedine to, že 7 dkg je 70 g. Možno, že tá moja horčica bola viac slaná - veď hádam tam nemajú ísť tie semienka? Vyriešila som to: pridala som pár lyžíc medu - to som našla na internete, že sa takto dá napraviť presolená omáčka a trochu to pomohlo a aj to zjemnilo pikantnosť. To čo mi nevošlo do pohárov, syn zjedol s treskou a pochvaľoval si.
Nehovorím, že Tvoj recept nie je dobrý, naopak, je výborný, pre tých ktorí majú radi pálivé, len nabudúce budem opatrnejšia pri solení, začnem tak 50 g soli a radšej dosolím.
ancicka
môžem dať miesto paradajkového pretlaku dať paradajky?T.R.sa nám urodilo ,tak by som využila.
hviezdickaz
@ancicka ,tak to naozaj netusim,myslim si,ze asi by si mohla,ale potom to budes musiet zrejme aj nejako dochutit ... Daj potom vediet,drzim palce,aby sa ti to podarilo :-)
midian
Vyskúšal som a dávam jedničku s hviezdičkou! Akurát nebolo čo sterilizovať! Zmizlo raz dva.
používateľ nemá avatar
via
via
Super mňam recept:)))) U nás mal úspech! Dakujem:))))
hviezdickaz
To som rada :-) Naposledy som zelenu papriku vymenila za kapiu a tiez bola vyborna. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia