Sterilizovaná huspenina
Sterilizovaná huspenina

Sterilizovaná huspenina

eruska25 - fotkaeruska25, 11. novembra 2023
Sterilizovaná huspenina
Foto: eruska25

Huspenina sa väčšinou varí v zime. A keď si ju zasterilizujeme, môžeme ju jesť aj v lete. Chutí úplne ako čerstvo uvarená.

Suroviny

 čerstvo uvarená




Postup

  1. 1

    Nechcem písať, ako sa varí huspenina, ale ako ju zasterilizovať.

  2. 2

    Z uvarenej huspeniny povyberáme všetky kosti. Poháre sú vhodné nižšie a širšie, aby sa huspenina z nich dobre vyberala. Používam také pollitrové. Do čistých pohárov vložíme mäso a zalejeme vývarom do 2/3. Hrdlo pohárov pretrieme horúcou vodou a vyutierame do sucha. Na mastné by nechytilo viečko.

  3. 3

    Dobre uzavrieme a sterilizujeme pri 100 °C 2 hodiny.

  4. 4

    Pre istotu poháre držíme v chladničke. A máme huspeninu aj v lete.

Diskusia k receptu

danenka11
Dobrý deň, huspenina vyzerá super. Chcem sa spýtať prečo sa musí variť 2 hodiny. Práve som dovarila huspeninu, ktorá pomaličky vrela cca 6 hodín. Ďakujem
mamka4
Tiež takto robievam. Osvedčilo sa mi do fľašiek precesnakovať, presoliť, prekoreniť, lebo sterilizáciou trochu chute vymiznu. A keďže ju všetci nemusia, my ostatní si hocikedy otvoríme malú fľaštičku. Ale je to riadna prplačka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia