Sterilizovaná huspenina
Sterilizovaná huspenina

Sterilizovaná huspenina

eruska25 - fotkaeruska25, 11. novembra 2023
Sterilizovaná huspenina
Foto: eruska25

Huspenina sa väčšinou varí v zime. A keď si ju zasterilizujeme, môžeme ju jesť aj v lete. Chutí úplne ako čerstvo uvarená.

Suroviny

 čerstvo uvarená




Postup

  1. 1

    Nechcem písať, ako sa varí huspenina, ale ako ju zasterilizovať.

  2. 2

    Z uvarenej huspeniny povyberáme všetky kosti. Poháre sú vhodné nižšie a širšie, aby sa huspenina z nich dobre vyberala. Používam také pollitrové. Do čistých pohárov vložíme mäso a zalejeme vývarom do 2/3. Hrdlo pohárov pretrieme horúcou vodou a vyutierame do sucha. Na mastné by nechytilo viečko.

  3. 3

    Dobre uzavrieme a sterilizujeme pri 100 °C 2 hodiny.

  4. 4

    Pre istotu poháre držíme v chladničke. A máme huspeninu aj v lete.

Diskusia k receptu

danenka11
Dobrý deň, huspenina vyzerá super. Chcem sa spýtať prečo sa musí variť 2 hodiny. Práve som dovarila huspeninu, ktorá pomaličky vrela cca 6 hodín. Ďakujem
eruska25
Je to mäsový výrobok, je lepšie dlhšie sterilizovať, Myslím, že aspoň 1,5 hodiny určite treba.
mamka4
Tiež takto robievam. Osvedčilo sa mi do fľašiek precesnakovať, presoliť, prekoreniť, lebo sterilizáciou trochu chute vymiznu. A keďže ju všetci nemusia, my ostatní si hocikedy otvoríme malú fľaštičku. Ale je to riadna prplačka.