Sterilizovaná huspenina
Foto: eruska25
Huspenina sa väčšinou varí v zime. A keď si ju zasterilizujeme, môžeme ju jesť aj v lete. Chutí úplne ako čerstvo uvarená.
Postup
-
1
Nechcem písať, ako sa varí huspenina, ale ako ju zasterilizovať.
- 2
Z uvarenej huspeniny povyberáme všetky kosti. Poháre sú vhodné nižšie a širšie, aby sa huspenina z nich dobre vyberala. Používam také pollitrové. Do čistých pohárov vložíme mäso a zalejeme vývarom do 2/3. Hrdlo pohárov pretrieme horúcou vodou a vyutierame do sucha. Na mastné by nechytilo viečko.
- 3
Dobre uzavrieme a sterilizujeme pri 100 °C 2 hodiny.
- 4
Pre istotu poháre držíme v chladničke. A máme huspeninu aj v lete.
Tiež huspenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem 🙂