Už niekoľko rokov pripravujem zeleninu na sladkokyslo do kameninového súdka. Zalenina je chuťovo výborná a možno ju do súdka pridávať postupne ako ju zbierame Zobraziť celý popisUž niekoľko rokov pripravujem zeleninu na sladkokyslo do kameninového súdka. Zalenina je chuťovo výborná a možno ju do súdka pridávať postupne ako ju zbierame zo záhrady. Prísady - BORKEN dostať v drogérii, HASSU v potravinách, minule som ju kúpil v Hypernove.
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Vodu s octom zmiešame, zohrejeme pod bod varu, pridáme ostatné prísady a necháme vychladnúť.
- 2
Zeleninu: karfiol, šalotku, papriku, jabĺčkovú papriku, uhorky, cuketu, baranie rohy, mladú kukuričku, šampiňóny a pod.umyjeme.
- 3
Karfiol rozoberieme na ružčky a spolu so šalotkou oblanžírujeme. Šampiňóny nakrájame na štvrťky. Papriku nakrájame na pásy alebo ju naplníme strúhanou kapustou, cuketu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, väčšie uhorky nakrájame na rezy.
- 4
Takto pripravenú zeleninu dáme do súdka, zalejeme nálevom, prikryjeme vekom a do žliabku nalejeme vodu. Zelenina musí byť ponorená.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
druha mi zhorkla daval som broklin nevim prečo.2.5kg kapusty struhanej
1.kg paprika 0.5kg. mrkve 0.5kg.cibule postruhať zmiešať s kapustou
zasipať broklinom nechať stať 48.hod potom dať do poharov.skuťe vy.