Foto: izabella929
Práve začína u nás sezona ringlot..tento rok mám neúrekom, až som musela všetky konáre podoprieť...má dvojaké rongloty,,zelené a ružové...výborné, chutné na zaváranie aj lekvár.
príprava
na 70 °C
Postup
-
1
Nuž ideme konečne odťažiť strom, preto že tú záťaž veru mal čo od jari na sebe držať...
-
2
a začala sa oberačka...a Aron musí asistovať...
-
3
a toto mi veru na dnes úplne postačí...za 8 litrové vedro...
-
4
ešte som dozbierala aj jablčka...
-
5
a krásne obrovské záhradné černice...
-
6
a može sa začať umývanie...
-
7
očistila som si aj jablčka, umyla černice a môže sa začať nakladanie do pohárov...
-
8
potom som urobila sirup..na 1 liter vody som rozmiešala 400 g cukru..a zaliala som ovocie.. na dno pohára som dala 4 klinčeky a 4 hrozienka...tie som ešte dala do pohára pomedzi ovocie..na záver som pridala do každého pohára 2 lyžice rumu..
-
9
zatvorila...sterilizovala som 20 min na 70 st.
-
10
a vo veľkom pohári už mám uložené aj sušené jablčkové chipsy...dobrú chuť..
-
11
a už usušené jablčkové chipsy a tohoročné/včerajšie/ sušené dubáčiky...v sušičke mi uschli za jeden deň...
narobite sa vela, ale aj to viete dobre vyuzit v kuchyni a pocas tuhej zimy papkat svoje poklady. Uzasne!
žienka :-))