
Mumie z kuřecích nožek
Tento recept na kuřecí nožky jsem našel na jedněch rusky psaných stránkách s recepty a nápaditá úprava...

Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby
Ja viem. Vodka nemrzne. Ale len na Slovensku. Trochu fantázie a môžete sa pripojiť...

Hrachová polievka so syrom a s kuracím mäsom
Tento recept mám od známej Svetlany, je z Ruska, že v ich rodine je to...

Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou
Plnka: Na masle opražíme cibuľu, pridáme huby a spolu všetko dôkladne pražíme, až kým sa...

Ruské cesto
Ako všetky recepty z môjho detstva a mladosti aj tento má zvláštny názov. Neviem odkiaľ pochádza,...

Baklažánový „žobrákov“ kaviár Ikra
Obľúbený ruský recept, náhrada kaviáru, nátierka a zaváranina.

Údený losos s vodkou
Toto som sa naučila v Rusku - dá sa použiť ako predjedlo, alebo silvestrovská mňamka :)

Ruský teľací rezeň
Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme ich, okrajové blany narežeme, ...

Uhorková lahôdka
Urodilo sa mi veľa uhoriek a hľadala som na internete iný spôsob ako ich zavárať. A...

Ruská husacia polievka
Husacie drobky umyjeme a uvaríme. Na oleji opražíme pretlak, cukor, ocot, pridáme očistenú...

Ruský koláč
Blíži sa Veľká noc, možno sa niekomu bude pozdávať aj takýto recept. Pochádza (akože ináč)...

Cviklový šalát Anadyr s pečeným lososom
Šalát má vraj svoj prapôvod v Anadyre na Čukotke, tvrdil mi môj sused a priateľ Alex...

Pištova palacinka
tento recept osm vymylsle ja, mam nanho aj patent taze nikto si nic neprivlastnujte :Dpripravujem ho priatelke...

Letná nevarená polievka
Pri čítaní táto polievočka možnože Vám bude sa zdať zvláštna, ale je naozaj výborná a dobré...

Boršč trošku inak
Boršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha....

Abcházsky šalát
Pri svojom pobyte v Moskve som stretla dievčinu z Abcházie , pracovala ako aupair u mojej...

Pirôžky s mäsom
... a ešte jeden zo starkinho zošita... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych...

Pelemeny (peľmene)
Priateľka z Užhorodu mi spravila niečo, čo sa varí v zakarpatskej oblasti a tak som to...

Peľmene s údeným pstruhom
Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a...

Bliny s kaviárom
Na špeciálnu príležitosť, pre špeciálnych hostí alebo na ohúrenie tvojho rande.

Cviklová polievka alebo boršč nastudeno
Najmä v lete veľmi osviežujúci spôsob, ako podávať boršč. V Lotyšsku je veľmi obľúbené...

Grilovaná nátierka
Nie je to grilovaná pomazanka -:) to asi došlo každému, ale možno ten názov zaujme skôr...

Diplomatické taštičky
Postup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov. velvyslanectva v nemenovanom...

Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...