Boršč na ukrajinský spôsob

klaudicka251 - fotkaklaudicka251, 24. novembra 2012

Bez fazule.

150 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
100 g
200 g
200 g
250 g
100 g
150 g
40 g
40 g
20 g
40 g
1 dcl
1,5 l




Postup

  1. 1

    Mäso a kosti dôkladne poumývame, zalejeme studenou vodou, osolíme a varíme pomalým varom asi hodinu a pol. Mäkké mäso vyberieme z vývaru (bravčové vyberieme skôr ako hovädzie) a pokrájame ho na tenšie rezance.

  2. 2

    Očistenú koreňovú zeleninu pokrájame na hrubšie rezance. Na polovičnej dávke masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájanú zeleninu, krátko opražíme, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme menším množstvom vlažného vývaru a dobre premiešame.

  3. 3

    Opraženú zeleninu vložíme do vriaceho vývaru, pridáme hlávkovú kapustu pokrájanú na hrubšie rezance, zemiaky pokrájané na malé kocky, všetky koreniny a uvaríme do mäkka.

  4. 4

    Vývar precedíme cez husté sitko. Na zvyšku masti udusíme cviklu pokrájanú na hrubšie rezance spolu s rajčiakovým pretlakom a octom. Krátko pred dovarením pridáme pokrájané mäso, udusenú cviklu a cesnak rozotrený so soľou.

  5. 5

    Hotovú polievku podľa chuti dosolíme a ochutíme octom. Smotanu podávame osobitnej nádobke.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
do borsc-u ide fazula?
používateľ nemá avatar
mb
mb
pytal som sa naozaj z nevedomosti, lebo borsc s fazulou som este nejedol. neber to negeativne ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia