Boršč pre takz." vegánov "

straka1 - fotkastraka1, 7. marca 2011
Boršč pre takz.
Foto: straka1

Prispôsobený môj recept podľa ruskej kuchyne: tak ako to chutí Nám na východe.Naším to chutí lebo je tam kopec zeleniny- ktorá má stále svoju Zobraziť celý popisPrispôsobený môj recept podľa ruskej kuchyne: tak ako to chutí Nám na východe.Naším to chutí lebo je tam kopec zeleniny- ktorá má stále svoju typickú a pôvodnú chuť.Nevarím ho často,je náročný na prípravu-no keď sa mi nazbiera kopec zbytkov v chladničke,tak sa do toho pustím.

4
porcie
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z masa a kostí uvar vývar. Každú zeleninu pokrájaj na kocky a zvlášť osobitne uvar.Do vody s vegetou pridaj kocky sóje.Neošúpanú cviklu uvar.Po vychladnutí ju ošúp a pokrájaj na kocky.Kapustu-bielu porež na slýže a podus na troche masti.Uvarené maso oddel od kosti-tie daj Havinovi.

  2. 2

    keď už máme všetko uvarené,všetky suroviny spolu s vývarom a ostatnými ingredeinciami dáme do kastróla a opať všetko spolu prevaríme.Dochutíme podľa potreby a môžme stolovať.

  3. 3

    Do každej porcie naservirujeme kyslú smotanu- podľa chuti.

Diskusia k receptu

2010
Mne sa zda ze si tu dakdo pomylil slovo vegeta a vegan.Lebo s tym druhym to nema nic do cinenia.
lucylee
Juuuj, tak toto jedlo nie je vegánske ani zďaleka, oprav si tagy, aj názov. Kyslá, smotana a mäsové kosti naozaj nie sú vegánske..asi si si pomýlila názov....
straka1
Nič som si nepomýlila-na úvod hneď som napísala takzvaných-Ja osobne môžem byť raz vegán,inokedy zasa naopak-tým som chcela povedať,že byť stále iba vegánom nie je zdravé-recept je VYMYSLENÝ-takže neuvažujem o tom či tam na dochutenie kyslá lahôdková smotana bude alebo nie.Najprv by ste to mali uvariť,ochutnať a až potom krityzovať.
tornadolue
Nekritizovala som, ale pýtala som sa, lebo o tzv. vegánoch som nikdy nepočula. Mala si ich dať do úvodzoviek a potom by som pochopila. Tiež na svoje vegánske tofu nenapíšem, že je to bravčový rezeň.
lucylee
@straka1 ale veď ťa nik nekritizuje, recept sme vôbec nehanili, len sme ťa upozornili, aby nedošlo k nedorozumeniam...
tornadolue
Presne ako píše lucylee. Nejaká dobrosrdečná stará mama bude chcieť prekvapiť svoju vegánsku vnučku vegánskym jedlom, nájde si tvoj recept pre tzv. vegánov a samozrejme, že vegánska vnučka sa toho jedla ani nedotkne, lebo v skutočnosti nie je pre vegánov...možno pritiahnuté za vlasy, ale o tom sme písali.
lucylee
no a ja už len dodám, že tá miska s prestieraním sú prekrásne :)
straka1
Tá dobrosrdečná stará mama urobí len dobre,ak svojeju vnučku ponúkne týmto borščom-totišto som si istá,že ak tá babička,tam tie trošky kúska masa nedá-ale uvarí iba vývar-tá vnučka až vtedy pochopí,čo je dobré a zdravé jedlo. Ďakujem za pochvalu -za prestieranie-dobre mi to padlo.
straka1
oprava- SVOJEJ VNUČKE- ospravedlńujem sa-zaúradoval škriatok.
straka1
2.oprava- SVOJU VNUČKU PONÚKNE- som už unavená-robím školácke chyby- a to už tiahnem druhú polstoročnicu môjho života. Preto IDEM spať.
mariaklara
Ďakujem za recept, manželovi urobím s kosťami a sebe bez, no a mám to vyriešené. Ukladám.
straka1
Budem rada, ak mi mariaklara napíšeš, ako to chutillo Vaším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia