Plov / pilaf
Možnosť ochutnať plov sa mi prvý raz naskytla v Taškente, mnoho rokov naspäť. A hneď...
Блинчики с мясом - palačinky s mäsom
Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.
Kurník
Pri viacej mojich receptoch som spomínala, že využívam aj rcp. zo starých kuchárskych kníh, medzi ktoré patrí...
Zemiaky s cesnakom
Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené....
Adžika - doma vyrobená koreniaca zmes
Adžika je koreniaca zmes zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenia mäsa, ...
Boršč (Борщ)
Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega...
Šalát zo surimi tyčiniek a papriky tricolore
Chutný šalátik zo surimi tyčiniek alebo z krabích tyčiniek.
Pelmene pre brácha
Je tu veľa receptov na pelmene. Ponúkam Vám pelmene, ktoré robíme pre môjho brácha ako...
Jemné tvarohové vareniky
V Rusku ich volajú ešte „lenivé vareniky“, vzhľadovo pripomínajú noky ale je to obdoba pravých varenikov, ktoré sú podobné slovenským pirohom, len tieto sa nemusia lepiť :)...
Veľkonočný šalát Olivier
Tento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát Olivier. Povodne...
Kuťa (kutja)
Co je "kuťa" jistě někteří znají. Já se s ní setkala zatím jen 2x. Z...
Višňové varenie
Varenie (tak sa to volá v Rusku) je tekutý džem asi konzistencie javorového sirupu s kúskami ovocia....
Ukrajinské tvarohové „syrníky“
Tradičné jedlá Zemplína hovoria o šikovnosti tunajších prababičiek. Z lokálnych, ľahko dostupných surovín dokázali totiž...
Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky
Výborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka...
Chmeli Suneli - doma vyrobená koreniaca zmes
Chmeli Suneli je koreniaca zmes, zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenie...
Okroška
Tento recept je prinesený z Ukrajiny a troška upravený podľa našej chuti. Kým som neochutnala, neverila...
Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob
Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak...
Štrumby kubáňske plnené mäsom
Recept pochádza z ruskej kuchyne z oblasti Kubáň v Rusku. Je to variácia ruských peľmeňov, len v zjednodušenom prevedení....
Chutný boršč
moja manželka Ivka (z Užhorodu) vie uvariť fajnový borščik. Tak sa sním idem podeliť.
Stroganov - Nestroganov
Chlapom nevysvetlíš, že po zime si treba prečistiť organizmus. Chodia a otravujú: už dávno si...
Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...
Kvočka na Veľkonočnom stole
Autorom je rus , , tatikon, , zapáčil sa mi pohľad na misu a tu je...
Karjalanpaisti - Karelské mäso
Ide o starodávne fínske jedlo chudobných, ktoré pozostáva z viacerých druhov mäsa, napr. kombinácia...
Tvarožníky
Je to tradičný recept v Rusku či na Ukrajine. Volajú ich syrníky. Ale vlastne tam...
Moskovské placky
Moskovské placky (známe aj ako Marokánky, alebo sladký podlesník) pekávam vždy na Vianoce. Proste mňamkoláčik...
Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier
Vopred sa vám musím ospravedlniť za výnimočne nedostatočný fotomateriál. Na prezentáciu tejto pochúťky som sa rozhodol...
Ruské medové rezy
Cesto: V hrnci rozpustíme a privedieme k varu maslo, med a cukor. Varíme 2-3 minúty....
Rýchle hovädzie Stroganoff
Stroganoff-ruská klasika s tisíckou tvárí. Ja vám predstavujem moje obľúbené hovädzie strofanoff so šampiňónmi, kyslými...
Boršč z cárskeho paláca
Recept som našiel v jednej knihe o zdravej výžive... autor knihy tvrdí, že recept dostal pri...
Ruské plnené pampúšiky
Pri tomto recepte som mala velmi velke obavy, co z toho vzide. S vysledkom som...
Ruské orechy
Práve na Vareche som si prečítala o ruských orechoch po prvý krát, a tak ma to...
Medová torta
Vajce, cukor, med a maslo za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli a miešane do...