Grilovaná nátierka

fifipierko - bez fotkyfifipierko, 17. júla 2014

Nie je to grilovaná pomazanka -:) to asi došlo každému, ale možno ten názov zaujme skôr a pozrie si recept, lebo táto dobrota si Zobraziť celý popisNie je to grilovaná pomazanka -:) to asi došlo každému, ale možno ten názov zaujme skôr a pozrie si recept, lebo táto dobrota si to zaslúži.

Suroviny

2 ks
1 ks
6 plátkov
1 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Zeleninu ugrilujeme, z papriky a paradajok stiahneme šupku a ešte teplé všetko pekne posekáme na malé časti. Do nádoby dáme mäkke maslo , soľ, korenie, pridáme zeleninu a vymiešame. Podávame na grilovanom chlebe ( hriankach) či už k mäsu grilovanému, alebo iba ako hlavný chod.

Diskusia k receptu

mijaita
Uz po precteni to vidim ********* :-) Jen co se dostanu nekde ke grilu. V nejhorsim v troube. A je celorocni, to se mi moc libi!!
martinat
Ake maso je najlepsie a asi kolko? Ma to byt skor masove alebo zeleninove?
martinat
Jezis Maria prepac ja asi neviem citat to je maslo nie masko. Sorry sorry. Isto vyskusam.
fifipierko
maslo dávam celé. Je toho dosť, ale vždy málo -:) . Ak to vychladne a maslo stuhne, nie je to také dobré. Stačí ale misku dať nad paru, allebo bleskovo do mikrovlky a znova to je dobré.
Samozrejme aj v rúre sa dá upiecť zelenina, ale nikdy to nie je ono.
Idem to robiť cez víkend,už teraz slintám -:)
mijaita
Ochladilo se, prší, tak jsem se s chutí pustila do grilování (v troubě). Jak jsem si představovala, tak je pomazánka výborná. Trochu jsem do ni ponorila tycak, ale musim rict, ze ve studenem masle je uplne nejlepsí ! Mám ji dost, udelala jsem do formičky, az ztuhne v lednicce, zabalím a dam do mrazaku. Ty mističky také tuhnou v lednici, ty se budou jíst hned. Super recept,, díky!!



mijaita
Měl bys dát úvodní foto, škoda receptu bez něj!
fifipierko
nerada fotím jedlo -:) ale polepším sa a nabudúce doložim na porovnanie.
Grilovali sme cez víkend, bola úžasná, je vždy iná, lebo nikdy nie je na gram rovnaké množstvo tej ktorej prísady. Nám chutí najviac vtedy, keď má maslo izbovú hustotu, teda je ľahko natierateľné. Už keď to dám do chladničky, už to nie je ono. Každému to ale môže chutť inák.
Ďakujem za pochvalu receptu, ale viac ma teší, že chutilo.
evanaaa
Toto ma zaujalo, asi vyskúšam, ale tiež len pod grilom v rúre, iný nemám.....a snáď by som mohla ako maslo, teda miesto normálneho dať ghee? Minule som si robila, ešte mám z neho, a spravím znovu.
@fifipierko , ono by sa to mohlo aj zasterilizovať, čo povieš?
fifipierko
mäso asi aké komu chutí, my sme teraz grilovali krkovičku, tú mame najradšej. Ale stále platí, že pomazánku dávame na grilovaný chlebík , takže doma na hrianky .
Neviem, či sa mi podarí niekedy to sterilizovať, lebo veľmi rýchlo sa zje -:)
fifipierko
Ešte môžem doplniť, že rovnako dobrá bude zelenina opečená nad plameňom (nastokneme na ražeň), takže aj obyčajné špekáčiky alebo klobáska sa dajú vylepšiť touto prílohou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia