Letná nevarená polievka

tatiana23 - fotkatatiana23, 16. mája 2010

Pri čítaní táto polievočka možnože Vám bude sa zdať zvláštna, ale je naozaj výborná a dobré padne vtedy, keď je vonku teplo, slnko - Zobraziť celý popisPri čítaní táto polievočka možnože Vám bude sa zdať zvláštna, ale je naozaj výborná a dobré padne vtedy, keď je vonku teplo, slnko - je to taká osviežujúca polievka. Dala mi jedná moskovčanka, keď som ešte pracovala v Moskve. Všetko sa to robí z mladej čerstvej zeleninky zo záhradky.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

2-3 ks
1-2 ks
2 ks
5 ks
1 ks
1 l
1 PL
1 ks alebo biely jogurt




Postup

  1. 1

    Uvaríme si očistené pokrájané zemiaky a vajíčka. Medzitým si pokrájame na drobné kúsky všetku zeleninu a kuracie mäsko. (Kuracie mäso ale nemusí byť). Potom tam pridáme vychladnuté pokrájané zemiaky a vajíčka. Všetko to potom zalejeme sódou vodou, (čím je viac bubliiniek, tým je to lepšie). Pridáme lyžicu horčice, majonézu alebo jogurt biely (ja dávam biely jogurt alebo kyslú smotanu). Posolíme a okyslíme citrónovou šťavou podľa chuti.

Diskusia k receptu

zitar
Na túto polievočku treba asi nabrať veľa odvahy. Ale možnože keď už bude tá čerstvá zeleninka v záhrade, vyskúšam.
bljachamucha
Musí to byť fajn,mám rád studené polievky,už nech jehorúco.Ukladá,vyskúšam,ohodnotím.Pridaj ešte niečo z "moskovských časov".Díky a pekný deň.
tatiana23
"Pre Zitar" - žiadnu odvahu mať nemusíš - vyskúšaj a uvidíš, nič také nehrozí keď myslíš na to čo ja.....
- a určite pridám zopár ešte takých "moskovských receptov".......
altyn
@tatiana23 vypadá to fajnovo a chutne, len neviem čo stým mäsom ak ho tam predsa len chcem? Uvariť či podusiť na cibuľke? Prosím Vás upravte trošku ten recept. Tiež neviem kam mám "potom pridať vychladnuté zemiaky a vajíčka".
tatiana23
Má to byť iba varené mäso kuracie, napr. z polievky. Zemiaky a vajíčka nakrájané na malé kocky zmiešať so všetkými indegridenciami, ktoré sú uvedené v recepte.
Ja mäso nedávam aj keď tam má byť.
altyn
Aha, no to bude problém :-))) Keď uvarím polievku tak mäso neostane, vždy sa kamsi "stratí ". To asi budem musieť uvariť konkrétne na túto polievočku a čistý vývar odložím do mrazáku. Ale určite ju vyskúšam. Ďakujem že ste odpovedali.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia