
Boršč
Tradičný boršč sa varí podľa mnohých receptov a každý považuje ten svoj za zaručene pravý :) Bezpochyby...

Stroganov
Pre zachovanie receptu používam v tomto recepte hovädzie mäso. Ak si chcem recept urýchliť, použijem bravčové....

Tradičný ukrajinský boršč
Tento recept som po siahodlhom pátraní a prehováraní konečne vymámila od bývalej kolegyne, ktorej babička pochádzala...

Ruský boršč - originál
Je to zaručene pravý ruský boršč od mojej priateľky, ktorá už dhšie žije na Slovensku. Varím...

Jaternice (hurky)
Ked sme sa uz vychystali robit zabijackove dobroty, urobili sme si aj par kilo ryzovych jaterniciek

Škoricové kysnuté osie hniezda
Tu ich volame "Cinnamon rolls" a ktokolvek pride sem na navštevu nemoze zabudnut na vonu z nakupneho...

Výborný boršč
Dlho som s chystala na jeho prípravu, ale vyčkala som do jesenného zberu zeleniny. Z...

Studenina - Huspenina
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené. Aj keď tam ide mastné meso ktoré ja nejem, ...

Pravý ruský Beef- Stroganoff
Tento recept mám od svojej babičky, mimochodom pravej Rusky. Nachádza sa v jej kuchárskej knihe,...

Medová torta so smotanovo-karamelovým krémom (bez vaľkania)
Jednouchá medová torta, bez tradičného vaľkania medových plátov....

Torta Napoleon
V Ruskej kuchyni sa táto torta teší veľkej obľube. Bola vytvorená v r. 1912, pri 100 výročí...

Ruský ražný kvas (квас c ржаного хлеба)
Kto ste tam boli (na východ od Vyšného Nemeckého) iste si pamätáte na cisterny s nápisom КВАС...

Huspenina, alebo aspik či studeno
Kedze Maj u nas vyzera skor na skory December, tak sme sa rozhodli urobit zimne speciality,...

Boršč
Niekedy ma prepadne neskutočná chuť na dobrý boršč, ale prvý krát som ho robil v kotlíku......

Zemiakový chlieb v rímskom hrnci (Römertopf)
Pridavam recept na poziadanie. Myslim ze kazdy ma svoj recept a ten moj sa nelisi snad nicim,...

Domáci tvaroh v Canade
Ked si chcem tu upiect mamine dobre slovenske tvarozniky ako ich originalne robila ona, tak si...

Úžasná čokoládová medová torta so smotanovým krémom
Famózna domáca medová torta, je veľmi chutná, jemná, šťavnatá, rozplýva sa na jazyku. Super kombinácia čokoládových plátov a krému z kyslej smotany....

Ruský jablkový koláč
Další jablkový koláčik, ktorý robím už dlhší čas. Mám ho z jedného nemeckého časopisu, ale už neviem...

Šampiňóny na prírodno
Mám rada šampiony na prírodno, len tak na cibuľke ako samostatné jedlo s chlebom. Výhodou...

Tvarohový koláč „Anjelské slzy“
Veľmi jemný a chutný koláč s tvarohovou plnkou a bielkovou čiapočkou. Názov „Anjelské slzy“ dostal kvôli...

Nadýchané lievance bez kysnutia
Užasne nadýchané, vláčne a zároveň rýchlo pripravené lievance.

Slovenské klobásy v Canade
Obycajne robievame klobasy raz do roka pred Vianocami. Tentoraz nam pribudol dalsi nas najmensi jedak, ...

Boršč s kyslou kapustou
Masko umyjeme, nakrajame na kocky a dame varit do osolenej vody do makka. Mrkvu, ...

Hovädzí stroganov à la Silvia
Radi varíte stroganov? Tento recept je super ľahký a rýchly. Kto chce sedieť hodiny v kuchyni?...

Bravčové mäso na moskovský spôsob
Tento recept pochádza z Moskvy. Prvý krát som ho chutnala na oslave narodenín mojej tety, ...

Najlepší šašlik
Tento recept je od mojej sestry, šašlik som robil na viacero spôsobov, ale tento mi...

Cvetajevovej jablkový koláč
Tento výborný jablkový koláč je spojený s menom slávnej ruskej poetky Maríny Cvetajevovej. Presný pôvod tohto...

Torta so snehovým čokoládovým krémom
Nasa rodina ma najradsej plnky, ktore nie su cisto maslove. Dnes chcem uverejnit plnku, ...

Jemné tvarohové sočni (sočniky)
Mäkké linecké cesto a jemná tvarohová plnka. Tento koláčik pochádza z tradičnej ruskej kuchyne, veľmi bol obľúbený v časoch ZSSR, našli by ste ho všade, v cukrárňach, bufetoch aj školskej jedálni....

Rýchly medovník
Uz som robila viacej medovnikov a marleniek ale tento receptik sa mi zda najjednoduchší, cesto je liate(roztieratelne)...

Ukrajinský boršč
Je nespočetné množstvo receptov na boršč - sýtu polievku, ktorú milujem ... Tento je...

Šalát Emerald
Tento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po...

Plnený kapustný list - Holubce
Môj otecko pochádzal zo Zakarpatska. Občas nám navaril jedlá, ktoré nám náramne chutili. Holubce...

Vegetariánsky boršč
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajky prelejeme vriacou vodou, necháme 1 minútu pôsobiť,...

Slané kefírové lievance s jarnou cibuľkou a vajcom
Potrebovala som zužitkovať kefír a jarnú cibuľku, tak som upiekla tieto chutné lievance....