Toto vianočne jedlo podávame studene
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g, filety |
|
100 g, mleté |
|
80 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
troška |
|
1 PL, pokrájaná |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do nádoby s vodou dáme variť očistenú a na rezance pokrájanú zeleninu, posolíme a pridáme ocot. Po cca 30 minútach varu vložíme porcie makrely a varíme na miernom ohni asi 15-20 minút.
- 2
Odstavíme a necháme vychladnúť. Rybu dáme do inej nádoby, vývar precedíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, zomleté orechy a na hrot noža korenia.
- 3
Omáčku nalejeme na rybu a podávame studené. Ozdobíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu