Makrela s omáčkou Bara - na Gruzínsky spôsob

jozefj - bez fotkyjozefj, 9. decembra 2010

Toto vianočne jedlo podávame studene

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g, filety
100 g, mleté
80 g
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL
 troška
1 PL, pokrájaná
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Do nádoby s vodou dáme variť očistenú a na rezance pokrájanú zeleninu, posolíme a pridáme ocot. Po cca 30 minútach varu vložíme porcie makrely a varíme na miernom ohni asi 15-20 minút.

  2. 2

    Odstavíme a necháme vychladnúť. Rybu dáme do inej nádoby, vývar precedíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, zomleté orechy a na hrot noža korenia.

  3. 3

    Omáčku nalejeme na rybu a podávame studené. Ozdobíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a citrónom.

Diskusia k receptu

kucharronald
toto jedlo vyzerá super...môžem sa niečo spýtať? Ste naozaj kuchár ako to píšete v profile?
jozefj
Áno som kuchár.A nechcem sa vyjadrovať k tvojím tzv.vedomostiam.
jozefj
Myslel som to tak že zatiaľ sa len učíš, tak že vedomosti len získavaš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia