Bliny s údeným pstruhom a kaviárom

Vlado Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 5. mája 2013
Bliny s údeným pstruhom a kaviárom
Foto: Ľuboš Pilc
16
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
35 g
1/2 ČL
1 ČL
125 ml
80 g
1 ks
50 ml na dopečenie
Na dekoráciu:




Postup

  1. 1

    Obidve múky, soľ a droždie premiešame v mise. Mlieko a smotanu dáme do hrnca na mierny plameň a za stáleho miešania dve minúty prehrievame, aby boli vlažné. Odstavíme z ohňa. Pridáme žĺtok a prešľaháme, aby sa všetko spojilo. Mliečnu zmes postupne vmiešame do múčnej a vymiešame dohladka. Zakryjeme čistou vlhkou utierkou a dáme do tepla na pol hodiny alebo na tak dlho, aby sa na povrchu objavili bubliny.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme na sneh – po vybratí metiel by sa na nich mali tvoriť špičky. Pridáme do zmesi a dôkladne premiešame, aby sa vytvorilo rovnorodé cesto.

  3. 3

    Mierne vymazanú nepriľnavú panvicu zahrejeme na strednom plameni. Na panvicu po lyžičkách nanášame hmotu a pečieme minútu až dve alebo tak dlho, aby sa na povrchu objavili bubliny. Otočíme a pečieme ešte minútu–dve alebo dozlatova. Necháme vychladnúť. Na hotové bliny dáme kaviár, údeného pstruha a ozdobíme čerstvým kôprom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pozerám, čo sú to za ríbezľové koláčiky-:). Údeného pstruha som nevidela, páčia sa mi tie bliny, ale pravý kaviár.....no, možno u horných desaťtisíc.....
lenusja
Vazeny pa Morochovič, viete co su to bliny? V nijakom pripade to nie su dolky, ako na obrazku, ale su to palacinky.
slavka2012
Su to bliny, @lenusja , palacinky su po rusky blinciky. Dolky su vacsie. Tento recept inspirovany tradicnou ruskou kuchynou je velmi Dobry.
lenusja
Bliny a blinciky su synonyma. Skuste v Googli najst slovo bliny, ci to budu hore uvedene dolky. Alebo skuste najst pojem "bliny na maslennicu" (su tam bliny s kaviarom). Tak to su bliny.
chorvatka
Veru ano su to bliny ! také robievam hlavne na Silvestra s udenym lososom, len tu kyslu smotanu tu vo Francii nemozno nikde zohnat a tak ju nahradzujem bielym jogurtom dochutenym chrenom a citronom. Je to vynikajuce da sa podavat k akejkolvek udenej rybe, dobre sa zmrazuje a rozmrazuje. Odporucam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia