Bliny s údeným pstruhom a kaviárom
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 5. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Obidve múky, soľ a droždie premiešame v mise. Mlieko a smotanu dáme do hrnca na mierny plameň a za stáleho miešania dve minúty prehrievame, aby boli vlažné. Odstavíme z ohňa. Pridáme žĺtok a prešľaháme, aby sa všetko spojilo. Mliečnu zmes postupne vmiešame do múčnej a vymiešame dohladka. Zakryjeme čistou vlhkou utierkou a dáme do tepla na pol hodiny alebo na tak dlho, aby sa na povrchu objavili bubliny.
- 2
Bielky vyšľaháme na sneh – po vybratí metiel by sa na nich mali tvoriť špičky. Pridáme do zmesi a dôkladne premiešame, aby sa vytvorilo rovnorodé cesto.
- 3
Mierne vymazanú nepriľnavú panvicu zahrejeme na strednom plameni. Na panvicu po lyžičkách nanášame hmotu a pečieme minútu až dve alebo tak dlho, aby sa na povrchu objavili bubliny. Otočíme a pečieme ešte minútu–dve alebo dozlatova. Necháme vychladnúť. Na hotové bliny dáme kaviár, údeného pstruha a ozdobíme čerstvým kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu