Foto: zb1312
Tento recept som po siahodlhom pátraní a prehováraní konečne vymámila od bývalej kolegyne, ktorej babička pochádzala z Ukrajiny. Príprava síce trvá dlho a je Zobraziť celý popisTento recept som po siahodlhom pátraní a prehováraní konečne vymámila od bývalej kolegyne, ktorej babička pochádzala z Ukrajiny. Príprava síce trvá dlho a je komplikovanejšia, ale spojenie všetkých chutí je úžasné a stojí to za to. Keď už ho robím tak vo veľkom, aspoň na 2 dni, takže cca 7 litrov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Veľký hrniec 1: Hovädzie, bravčové a údené mäso nakrájame na menšie kocky a dáme variť. Keď sú všetky druhy mäsá mäkké, zcedíme ich a do vývaru dáme variť zemiaky a bobkový list. K uvareným zemiakom pridáme do vývaru na drobno nakrájanú hlávkovú kapustu.
- 2
Hrniec 2... kým sa nám varí mäsko: Na bravčovej masti opečieme mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájané na kocky. (ak zeleninu nastrúhate, stratí chuť príliš rýchlo a nebude ju tam správne cítiť). Po zmäknutí pridáme cviklu, mčk a pasírované paradajky. Všetko spolu podusíme do mäkka.
- 3
Veľký Hrniec 1: Po zmäknutí kapusty prilejeme do pôvodného mäsového vývaru hotovú zeleninovo - cviklovú zmes a uvarené mäso. Pridáme 2-3 nastrúhané strúčiky cesnaku a všetko spolu povaríme 10 - 15 minút.
- 4
Je veľmi dôležité dodržať oddelené a postupné varenie surovín a taktiež maximálnu dobu varenia už úplne zmiešanej polievočky aby sa nám chute spojili ale zároveň aby žiadna nezačala dominovať. Už naloženú polievku ozdobíme a dochutíme 1 PL kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale na boršč,a už vôbec nie ukrajinský a ešte k tomu tradičný, sa to ani nepodobá, naozaj
Velmi chutné!!!!!!!
Podľa chuti, lebo tam je údené....