Údený losos s vodkou

sjuz - fotkasjuz, 2. januára 2010

Toto som sa naučila v Rusku - dá sa použiť ako predjedlo, alebo silvestrovská mňamka :)

10 minút
príprava

Suroviny

150  g
2  PL
1 téglik
1  PL




Postup

  1. 1

    Kyslú smotanu zmiešame so štipkou soli, troškou čierneho mletého korenia, kukuricou a s vodkou. Vodka len na chuť - nie priveľa, aby smotana veľmi nezredla.

  2. 2

    Plátky údeného lososa upravíme na tanieri, prelejeme smotanovou omáčkou podľa chuti, pridáme polku vajíčka a ozdobíme kôprom, kto nemá rád - môže ozdobiť petržlenovovu vňaťou.

  3. 3

    Podávame s opekanými krúžkami rožka na olivovom oleji, a pohárom šampanského :)

Diskusia k receptu

bozulka
@sjuz , to šampanské na konci ma dostalo.Hostí nečakám,ale prečo si neurobiť radosť aspoň dobrým jedlom.Mám 600g údeného lososa tak budem skúšať.Potom ti poviem ako mi chutilo.
aliyah
a viem si ktomu ešte predstaviť na tanieri kúsok kaviáru :P už mám vízie :) ďakujem za inšpiráciu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia