Foto: honestka
Tu ich volame "Cinnamon rolls" a ktokolvek pride sem na navštevu nemoze zabudnut na vonu z nakupneho centra v "Mall", pretoze tato dobrotka sa Zobraziť celý popisTu ich volame "Cinnamon rolls" a ktokolvek pride sem na navštevu nemoze zabudnut na vonu z nakupneho centra v "Mall", pretoze tato dobrotka sa tu pečie takmer všade a kazdy den. Navsteva by si ich niekedy vraj aj rada vzala domov (hlavne tie s polevou) a pritom je to take jednoduche upiect ich doma. Pridavam recept, ktory si kludne mozete vymiesit aj v domacej pekarnicke a potom lahko upiect v rure. Zarucujem, ze to stoji za namahu.
porcií
na 170°C °C
Suroviny
1,5 šálky |
|
1/4 šálky |
|
20 gr |
|
1 ks |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
4 šálky |
|
Plnka: | |
1/2 šálky |
|
1 šálka |
|
2 lyžice |
|
1/2 šálky |
|
2 lyžice |
|
Poleva: | |
3 lyžice |
|
3 lyžice |
|
podla chuti |
|
1,5 lyžice |
|
šálka: | |
|
Postup
-
1
**** POZNAMKA: oficialny hrnček, ktory sa pouziva tu (USA, Canada) bezne ako miera v kuchyni ma 200 ml (2,00 dl) plny. Normalny hrnček, ktory sa pouziva na pitie-plny ma obsah 2,5 dl. Zapracujeme si velmi vlacne cesto obvykle (tu mozete pouzit aj domacu pekarnicku). Cesto nechame dobre nakysnut 1hodinu, potom stlacime a nechame kysnut znova, kym sa zdvojnasobni. Medzitym si pripravime plnku. Tu zalezi len od vas, ci pouzijete len skoricu a cukor, alebo aj orechy, ( tie su lepsie ak su najemno nasekane ako jeme pomlete), ja bohuzial nemozem pouzivat hrozienka, ale tu naozaj patria! Ja robievam niekedy s bielym cukrom a niekedy s hnedym cukrom. V recepte som ho uviedla preto, ze ak mate moznost, je to dalsia zlozka, ktora dodava buchtickam dobru chut.
-
2
Postup pri ceste je pomerne rychly a jednoduchy. Nakysnute cesto si rada cesto roztlacim prstami ( na pizzu ho vobec nevalkam, cim dosiahnem peknu strukturu) , tu si ho vsak vyvalkam na pozadovanu velkost. Ak sa vam zle pracuje s takym velkym cestom, mozete si ho rodelit na dve casti. Rozvalkane polejem rozpustenym maslom a natriem rukou alebo stetcom.
-
3
posypem cukrom a tu robim tak, ze niekedy si ho zmiesam spolu so skoricou, ale lepsie je ak to robite prvy krat najprv nasypat cukor, lebo tak mozete lepsie posudit, ci chcete pouzit celu davku skorice alebo menej.
-
4
Tu robim samostatne, tak dalej posypeme skoricou. Tu je casto recept ukonceny, ale my mame velmi radi dalej posypat ich sekanymi orechami (okrem vlazskych sme skusali aj ine typy (vzdy neslolene samozrejme) ako mandle, kesu alebo pistacio ci hawaiiske-macadamia nuts. Cokolvek puzijete iba zvyrazi chut tejto dobroty!
-
5
Potom vsetko pekne a tuho zrolujeme do rolady, ktoru pokrajame na take 2,5 cm slimaciky, ktore poukladame do plechu. Plech si pripravim tak, ze nahrubo vymasteny (pouzite maslo alebo sprej) polejem vodou a posypem krystalovym cukrom z coho sa mi urobi taky karamel. Tento krok vsak nemusite robit, lebo je to zospodu lepkave a tak si radsej plech vylozte alobalom (kvoli lahsiemu cisteniu) ale ten karamel je chutnucky...
-
6
Poleva. Tuto nerobim stale, ale prilezitostne je to velmi chutny doplnok uz aj tak sytych buchticiek. Ked sa vsak pre nu rozhodnete, co tiez stoji za pozitok, tak jednoducho vsetky ingredients zmiesajte na kasicku a tymto sa poleju buchty este letne. Poleva stuhne ale pritom ostane makka. Zelam, aby ste si na nich pochutnali ako my a vsetci, ktori si ich ziadaju ku kave... Cheers Varecharom!
Pecu ich" from scratch",priamo pred ocami zakaznikov.Tie tvoje vyzeraju tiez lakavo,nemaju chyby!
ty si daaka sikulka, tieto nekupujem ...lebo su moc dobre a jeden nestaci.
Inac jedol som aj variantu kde este boli pridane na drobno nakrajane jablka.
Prikladam ,dakujem
Aka je to odmerka"šálka"? Ako mam potraviny odmerat, odvazit?Ja by som dala do cesta len žĺtok. Skoricu nemame velmi radi v rodine, asi dam len orechy a cukor
dopisala som mieru salky do receptu ma 2 dl.
Do kysnuteho cesta vzdy pouzivam aspon jedno cele vajce, lebo bielok ma tam ulohu "lepivosti" (neviem ako to lepsie povedat).
Robievam vsak aj cesto bez vajec (knedlik, buchty) tu mi to tak lepsie pracuje.
Ked chcem vsak bohatsie a jemnejsie cesto (ako na makovniky, tak pridavam dalsie 2-3 zltky).
Cesto si kludne mozes upravit tak ako si zvyknuta sama robit kysnute cesta, verim ze to vobec vadit nebude.
Dakujem za otazku, nabuduce sa napravim a uvediem to poriadne.
myslim ze si na par cias dam pauzu, lebo citanie a potom skusanie tolkych receptov prinasa do rodiny kila navyse, hehe...
Cheers a pozdravujem vas!
(tak to dopadne, keď si človek tri mesiace odopiera sladké, a potom sem honestka zavesí takýto recept... No neupeč to. :-))
Som rada, ze chutili. Cheers, pozdravujem!
uz sa necudujem Sandre , ze tu polevu zjedla skor ako ju stihla dat na kolaciky:-))))))) ved to je taka dobrota :-) mnam .
som rada, ze aj taketo jedla maju este vzdy priaznicov hoci vseti sa pomaly prisposobujeme tym menej kalorickym- aj my sa zaciname vracat viacej k zeleninovej strave, lenze kto raz vyrastol na takychto jedlach, je to tazsie.
Zelam ti vsetko dobre a zavidim ti troska tvoje hospodarstvo- to je pozitok mat vsetko cerstve. Zazila som to ako mala a potom u sestricky, ktora byva "na dolniakoch" kde maju vsetko na zahrade.
Hoci aj my byvame v domceku, prestahovali sme sa do velmi maleho bungalova a zahradka je ozaj malicka lebo velmi sa tomu nemozem venovat, ale aj tak nase vegetacne obdobie je take kratke (od juna-septembera), aj vtedy uz mozu sibnut mrazy, takze vela toho nenapestujeme hoci sa zacina tlacit tato idea, aby si kazdy pestoval ason nieco.
A som rada, ze aj Barbi funguje recept na chlieb tiez- lebo s tym je tu veru bieda, kto si ho nevie doma urobit.
Cheers, pozdravujem ta!
dakujem...
ale ma to zase troska inu chut s tym karamelom, lenze su syte uz takto ...len som bola zvedava.
dakaujem Sandrika, zelam peknu nedelu celej rodinke!
cesto :-(( .pekne si pockám do septembra (kedy sa stahujem) a nakolko hladám byt s poriadnou kuchyñou urcite ich urobím,recept uz mám v KK. :-)))
Dakujem za comment a pozdravujem ta- do tej slnecnej krajiny.
Nam tu dnes znova napadol sneh, a tak ticho zavidim jar-leto...
ozvi sa mi. dakujem
===
Ty nemas v profile ziadne osobne udaje, skus ma teda kontaktovat na moju skype, mam ju uvedenu v profile (dusicka v hajicku).... aj som sa zasmiala, ze sme od seba iba 800 km, hehe, budem sa tesit ...
velmi pekne dakujem za priazen a pozdravujem aj p. manzela, nech mu chuti nadalej vsetko co je dobre! (tak aj tomu mojmu- zhickani su veru!)... cheers, a vsetko dobre krasnej rodinke!
Som rada, ze ti recept vvysiel dobre, ja robievam veci "od oka"
(dlhe roky odskusane,hehe) a tak ked som prisla na varechu musela som zacat vsetko merat. naviac, byvam v Canade a tak suroviny su uplne ine ako na Slovensku a niekedy to vadi pri strukture hlavne kolacikov.
Pozdravujem tvojho dobreho jedaka a vzdy ma potesi, ked nieco mimoriadne zachuti hlavne tym, ktori nie su kolacikovi.
Mozem sa opytat kde zijes? Cheers! pozdravujem a poradim ti: zacni opatrne, lebo za par mesiacov sa objem vahy zrazu zacne posuvat smerom hore. su tu same Yummky-mnamky.
a tak pozeram ze asi ako ich urobim....... dakujem a vela zdaru :-)
Je to jeden zo zarucene vydarenych receptov, pretoze je ich zrejme na stovky. = Dakujem a pozdravujem aj cicu!
Ja sa s plechom moc netrapim tiez, necham ho dobre odmocit vo vode a az potom umyvam. tvoj sposob je jednoduchsi...
Vyskusali sme a chutilo velmi.
Ked sa robia hrncekove recepty co je dolezite, nie ci ma hrncek mierku 200 - 250 ml., ale aby sa vsetky suroviny merali iba v tom jednom a dosiahnete konzistenciu vzdy v spravnej mierke.
Inac kedze vsade je muka ina, vzdy sa tekutina pridava postupne podla toho kolko muka do seba vsaje.
dakujem.
peciem stale rovnako, my byvame vo vysokej nadmorskej vyske /asi ako Donovaly/ a tak nie vzdy moje casove udaje su presne, co nemam ako zdokonalit iba ak by som ich piekla v domovine.
Ak len zacinas s kysnutim cestom, vzdy je dobre po premieseni ho nechat znova podkysnut najmenej tych 10 minut potom prerezat ak potreba /chlieb/ natriet vodou, /vajickom/, ak je treba a dat do vyhriatej rury.
Nikdy nenechaj dlho prekysnut pred pecenim /alebo parenim ako napr. buchty-knedlik/, lebo vtedy obycajne cesto "padne". Dakujem.
Dnes, kedze su rozne typy priborov je ozaj tazko urcit o aku velkost sa jedna. Dakujem za ? a skusim to v recepte niekede pripisat.
Mozno, ze teraz tie na pultoch obchodov obcas ostanu nepovsimnute a kedze ide zima, kuchyna doma ti bude rozvoniavat touto dobrotou.
Dakujem!
Ta poleva ich odlisuje od inych dobrych a osvedcenych receptov a kto ma rad sladke, vracia sa k nim. Verim, ze aj vo vasej kuchyni neostanu len jednorazovkou aj ked ju mate bohatu.
Zelam ti bez stresove pecenie vianocnych dobrot a dalej vela krasnych receptov, ktorymi ty Zuzanka mnohonasobne tiez obohacujes tuto stranku!
Ano, chodim sem malo a tymto sa aj ospravedlnujem za neskore odpovede! pozdravujem.
Vašu fotku otočíme takto :)
tesi ma, ze sa Osie hniezda podarili a chutili k spokojnosti rodinky. Som rada, ze tento recept vyhovuje viacerym a ti, ktori ho skusili urobit ho dalej opakuju.
Je to mozno aj preto, ze hoci cesto je velmi jednoduche na ingredients je velmi hebke a plnka s vybornou polevou iba obzvlastni chut tohto peciva.
Nech sa dari nadalej sprijemnovat rodinne posedenia s ponukanymi receptami aj z tejto stranky.