Zeleninový boršč
Martin Svoboda
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 16. apríla 2010
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 16. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Do rozohriateho oleja vložíme cibuľu nakrájanú na kocky.
- 2
Hlávkovú kapustu, mrkvu a petržlen nakrájame na tenké rezance, všetko orestujeme, pridáme paradajkový pretlak, vodu a bobkový list.
- 3
Pomalým varom varíme do polomäkka, pridáme cviklu, dochutíme soľou, korením, cesnakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
naozaj by ma zaujímalo, koľkí máte radi pravý teda cviklový boršč. Ja ho nemôžem ani cítiť... som sama? Minule nám ho desiatim ľuďom naservírovali s veľkou slávou... no ja som sa hanbila ako pes, že len mne to nejde dole hrdlom...
Ja by som si dala radšej tento, cviklový neznáša,. :-)
hovoríme o tom istom boršči? Veď v tomto je cvikla a to hneď na prvom mieste v surovinách. A mne ozaj chutil, na budúci týždeň ho idem variť znovu, lebo mi zvýšila kapusta.
Boršč bez cvikly ale už nie je boršč, tá tam musí - mala by byť.
Dala som zaváranú v sladkokyslom náleve a dodalo to výbornú chuť.