Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou fotorecept

Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 31. marca 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 KL
Plnka:
250 g zmes lesných
220 g uvarené
1 ks
Na podávanie:
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Plnka: Na masle opražíme cibuľu, pridáme huby a spolu všetko dôkladne pražíme, až kým sa neodparí voda. Potom pridáme roztlačené uvarené zemiaky, všetko osolíme, okoreníme a spolu premiešame.

    Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, vajec, vlažnej vody a štipky soli vypracujeme cesto. Vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska s priemerom 10 cm.

    Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na kolieska dáme plnku a zlepíme ich do tvaru pirohov.

    Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pirohy varíme v osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch. Podávame preliate rozpusteným maslom, s kyslou smotanou a posypané opraženou cibuľou a pažítkou.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist