Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou fotorecept
Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 31. marca 2017
z hotela Karpatia*** v Humennom, 31. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plnka: Na masle opražíme cibuľu, pridáme huby a spolu všetko dôkladne pražíme, až kým sa neodparí voda. Potom pridáme roztlačené uvarené zemiaky, všetko osolíme, okoreníme a spolu premiešame.
-
2
Z múky, vajec, vlažnej vody a štipky soli vypracujeme cesto. Vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska s priemerom 10 cm.
-
3
Na kolieska dáme plnku a zlepíme ich do tvaru pirohov.
-
4
Pirohy varíme v osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch. Podávame preliate rozpusteným maslom, s kyslou smotanou a posypané opraženou cibuľou a pažítkou.
Diskusia k receptu