Foto: paploska
Dlho som s chystala na jeho prípravu, ale vyčkala som do jesenného zberu zeleniny. Z tej domácej býva najchutnejší. Pôvodný recept je zo Slovenky, Zobraziť celý popisDlho som s chystala na jeho prípravu, ale vyčkala som do jesenného zberu zeleniny. Z tej domácej býva najchutnejší. Pôvodný recept je zo Slovenky, a keďže sa u nás v rodine už 20 rokov iný nevarí, rozhodla som sa s vami oň podeliť. Jeho príprava je prácna, a preto odporúčam zapojiť do prípravy všetkých členov rodiny a vytiahnúť robot :-) Výsledok stojí za to. Ochutnajte.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Výber mäsa nechám na vás. Ja som mala karé a hovädzie na guláš. Do veľkého hrnca dáme mäso, 1 KL soli a uvaríme. Počas varenia, môžete strúhať zeleninu, ja som včera vyberala cibuľky zo zeme :-). Mäso varíme do mäkka, bravčové vyberieme skôr. Po uvarení mäso vyberieme z vývaru.
-
2
Pripravíme si zeleninu. Odporúčam vytiahnúť robot, zíde sa vám. Mrkvu nastrúhame, zemiaky pokrájame na menšie kocky, cibuľu nastrúhame na veľkom strúhadle, kapustu pokrájame na drobno.
-
3
Zeleninu pridáme k vývaru a počas varenia na väčšom strúhadle nastrúhame cviklu, pokrájame na drobno paradajky a papriku.
-
4
Na panvici, na oleji opečieme cviklu, pridáme asi 3 PL lyžice octu, po 8 minútach pridáme papriku, po 5 minútach paradajky. Minutáž je orientačná. Ide o to, aby ste cviklu nerozvarili a aby paprika zmäkla.
-
5
K cvikle pridáme paradajkový pretlak a povaríme asi 5 minút.
-
6
K cvikle pridáme za hrsť petržlenu, kôpru a zelerovej vňate. Všetko pridáme k vývaru a spolu povaríme asi 15 minút. Dochutíme soľou.
-
7
Podávame s bielym domácim chlebom a kyslou smotanou. Dobrú chuť.
@margaretka28 rada pripomeniem :-)
trošku pracný, ale výsledok famozny.
poznám aj viac dobrých druhov boršču, ako moskovský, ruský, ukrajinský a iné, ale práve tento u mňa vedie na celej čiare...
chválim v samých superlatívoch. :-)))
zaslúži si plný počet hviezdičiek, ktoré pridávam.
postimg.org/image/485gxaa4b/