Ruské cesto

haninka - bez fotkyhaninka, 14. marca 2010

Ako všetky recepty z môjho detstva a mladosti aj tento má zvláštny názov. Neviem odkiaľ pochádza, ale nám chutil. Je vhodný aj Zobraziť celý popisAko všetky recepty z môjho detstva a mladosti aj tento má zvláštny názov. Neviem odkiaľ pochádza, ale nám chutil. Je vhodný aj pre deti, ktoré nemajú radi mlieko. Je to dezert. Mávali sme ho v nedeľu popoludní. Je možné, že tento dezert poznáte pod iným názvom.

6 - 8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1  l
4 ks
1 vrecko
4  PL
3 - 4  PL
2 tégliky




Postup

  1. 1

    Hrozienka namočiť deň vopred / pre dospelých aj do rumu/. Mlieko prevariť a variť ďalej s cukrom, vanilkovým cukrom, múkou a žĺtkami za stáleho miešania.

  2. 2

    Do vychladnutej masy primiešať hrozienka a mandle a vmiešať 2 ušľahané smotany. Je možné posypať kakaom, ale nie je potrebné.

Diskusia k receptu

oblizprst
Haninka, to určite vyskúšam, všetky nákypy a pudingy sú výborné v parnom lete, dobre schladené a s čerstvým ovocím.
betica
Haninka, mne to trochu pripomina vtacie mlieko bez snehovych halusiek vylepsene slahackou a mandlami. Zacinaju sa mi zbiehat slinky, asi ho cez vikend uvariim, roky som ho nerobila!
haninka
Betica je to veľmi dobré - hlavne pre tých čo majú radi sladké.
bedrunka
Nepoznám veľa žien, čo nemajú radi sladké a nepoznám ani tento recept. Je to medzi pudingom, vtáčím mliekom a ešte aj niektorým tiramisu. Za pokus stojí.
zdenkas
Toto Ruské cesto určite vyskúšam,vypadá,že to môže byť super a taká rýchlovečka,mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia