Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Peľmene s údeným pstruhom

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 3. februára 2021
Peľmene s údeným pstruhom
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
500 g
5 ks
150 ml
Plnka:
2 ks
1 ks
150 ml
150 g
1 ks
Omáčka:
trocha
Okrem toho:
50 ml
 (na opečenie peľmeňov)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a korením, pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľku a natrhaného údeného pstruha, opäť premixujeme.

  2. 2

    Z múky, vajec a vody vypracujeme vláčne cesto. Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska. Do ich stredu dáme pripravenú náplň, preložíme a pritlačíme, aby sa dobre uzavreli.

  3. 3

    Peľmene uvaríme vo vývare alebo vo vode. Následne opečieme na masle, oflambujeme vodkou a zmiešame s omáčkou zo smotany, z horčice a nasekaného kôpru. Odporúčam podávať s lososovým kaviárom

Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Ryby, Ryby sladkovodné, Ruská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu

levandula
Urcite to je velmi jemne a lahodne, rada by som si to dala niekde v restauracii, velka skoda ze su zatvorene. Vsetkym gastroprevadzkam drzim palce.