Peľmene s údeným pstruhom
Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 3. februára 2021
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 3. februára 2021

Foto: Dušan Křístek
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 5 ks |
|
| 150 ml |
|
| Plnka: | |
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 150 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Omáčka: | |
|
|
|
|
|
|
| trocha |
|
| Okrem toho: | |
| 50 ml |
|
| (na opečenie peľmeňov) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a korením, pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľku a natrhaného údeného pstruha, opäť premixujeme.
- 2
Z múky, vajec a vody vypracujeme vláčne cesto. Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska. Do ich stredu dáme pripravenú náplň, preložíme a pritlačíme, aby sa dobre uzavreli.
- 3
Peľmene uvaríme vo vývare alebo vo vode. Následne opečieme na masle, oflambujeme vodkou a zmiešame s omáčkou zo smotany, z horčice a nasekaného kôpru. Odporúčam podávať s lososovým kaviárom
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu