Kysnuté taštičky s hubami a kapustou
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 24. decembra 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme v teple podkysnúť. Do múky pridáme vajce, soľ a hotový kvások a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré necháme ešte asi 20 minút podkysnúť.
- 2
Na jednej panvici urestujeme polovicu cibule, druhú polovicu na druhej panvici. Keď je cibuľa urestovaná dosklovita, do jednej pridáme nadrobno nakrájané huby a urestujeme domäkka.
- 3
Cibuľu na druhej panvici opečieme dozlata, pridáme pokrájanú kyslú kapustu a restujeme. Obe zmesi spolu premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť.
- 4
Na pomúčený stôl dáme cesto a rozvaľkáme ho asi na päťmilimetrovú hrúbku. Vykrajujeme kolieska s priemerom asi 10 cm.
- 5
Na polovicu vykrojeného kolieska dáme hubovo-kapustovú plnku, druhou polovicou ju prekryjeme a konce stlačíme k sebe.
- 6
Polovicu hotových taštičiek dáme piecť pri teplote 160 °C na 15 minút a polovicu varíme vo vriacej osolenej vode asi 7 – 8 minút. Podávame s pochúťkovou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu