Kysnuté taštičky s hubami a kapustou

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 24. decembra 2014
Kysnuté taštičky s hubami a kapustou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
30 g
200 ml
1 čl
1 ks
200 g
150 g
100 g
400 g
400 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme v teple podkysnúť. Do múky pridáme vajce, soľ a hotový kvások a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré necháme ešte asi 20 minút podkysnúť.

  2. 2

    Na jednej panvici urestujeme polovicu cibule, druhú polovicu na druhej panvici. Keď je cibuľa urestovaná dosklovita, do jednej pridáme nadrobno nakrájané huby a urestujeme domäkka.

  3. 3

    Cibuľu na druhej panvici opečieme dozlata, pridáme pokrájanú kyslú kapustu a restujeme. Obe zmesi spolu premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na pomúčený stôl dáme cesto a rozvaľkáme ho asi na päťmilimetrovú hrúbku. Vykrajujeme kolieska s priemerom asi 10 cm.

  5. 5

    Na polovicu vykrojeného kolieska dáme hubovo-kapustovú plnku, druhou polovicou ju prekryjeme a konce stlačíme k sebe.

  6. 6

    Polovicu hotových taštičiek dáme piecť pri teplote 160 °C na 15 minút a polovicu varíme vo vriacej osolenej vode asi 7 – 8 minút. Podávame s pochúťkovou smotanou.

Diskusia k receptu

elixir
Krásne :) To je ako kapustnica v taštičke :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia