Pirôžky s mäsom

korbacik - fotkakorbacik, 12. apríla 2011

... a ešte jeden zo starkinho zošita.... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych gazdiniek:))))))) a keďže máme dnes toho majora Gagarina, dovolila som Zobraziť celý popis... a ešte jeden zo starkinho zošita.... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych gazdiniek:))))))) a keďže máme dnes toho majora Gagarina, dovolila som si prispieť týmto receptom.

Suroviny

400 g , aké chcete
400 g
0,5 balíčka
4 PL
2 PL
 na pečenie




Postup

  1. 1

    Z múky, PDP, jogurtu, rozpusteného tuku a soli zamiesime cesto. Potom na tuku upražíme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, soľ, korenie a ostatné prísady , podlejeme vodou a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme, rozkrájame na obdĺžniky, naplníme mäsovou zmesou, balíčky na oboch stranách postláčame, aby sa plnka neuvoľnila a opečieme na horúcom oleji. Podávame so zeleninovým šalátom ( lebo podľa mňa nič iné k tomu nejde )

  3. 3

    P. S. Ak niekomu veľmi prekáža slovo " sovietskych ", opravedlňujem sa, ale k pirôžkom tá nostalgia jednoducho patrí:) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

bejaja
zaujimavý recept, mäsové pirôžky robím,ale ich vyváram, ukladám a vyskúšam...
marianne69
....aj mne sa velmi pacia(KK) a keby sa v rure piekli?ktovie ake by boli....
korbacik
... boli by dobré, lebo starká ich robievala aj v rúre, vlastne v takej, čo sa kúrilo do nej:) Vedľa síce stál plyn. sporák, ale mala rada tú rúru, a ani sa jej nečudujem.
korbacik
... ďakujem, aj tvoj jablkovo - pudingový koláč, tetrisss, musí byť dobrota. No, ale mne chutí asi všetko, čo má plnku a hoooodne cukru v sebe:) Príjemný deň všetkým...
garanco
Tiež robievam "sovietske" pirôžky, ale robím ich z kysnutého cesta. Pre zaujímavosť som si ich dnes vyhľadala na tej našej obľúbenej stránke, a našla som Tvoj recept - vyskúšam.
korbacik
Verím, že Ti, @garanco , budú chutiť, aj keď nie sú kysnuté. Máš
s nimi aspoň menej roboty:) Prajem dobrú chuť a pekný víkend.
dosa
.. tak tieto pirozky idu vyborne aj k ciremu bujonu, robim ich aj z listkoveho cesta, bud peciem, alebo vysmazam, u nas idu vsetky varianty ... dlho nevydrzia, pekny den




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia