6-8
porcií
porcií
55-60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
1/2 balíčku |
|
75 g |
|
1 balenie |
|
štipka |
|
1 ks |
|
1/2 |
|
150 g |
|
Náplň tvarohová: | |
500 g |
|
125 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
4 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200 °C.
- 2
Na doske zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce, citrónovú kôru a maslo. Všetko prepracujeme rukou na hladké cesto. Ak sa cesto lepí, dáme ho na chvíľu do chladničky.
- 3
Cesto vyvaľkáme a vyformujeme na dno tortovej formy (priem. 26 cm) a potom prstami vytlačíme okraje. Dno cesta niekoľkokrát poprepichujeme vidličkou.
- 4
Pudingový prášok dobre rozmiešame s tvarohom, cukrom a vanilínovým cukrom. Potom pridáme vajce a tekuté vychladnuté maslo. Všetko dobre vymiešame, aby bola náplň hladká. Náplň nalejeme do formy na pripravené cesto.
- 5
Dáme do trúby piecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu