Tvarožník

forneta - fotkaforneta, 25. januára 2010
6-8
porcií
55-60 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
1/2 balíčku
75 g
1 balenie
štipka
1 ks
1/2
150 g
Náplň tvarohová:
500 g
125 g
1 bal.
1 bal.
4 ks
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C.

  2. 2

    Na doske zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce, citrónovú kôru a maslo. Všetko prepracujeme rukou na hladké cesto. Ak sa cesto lepí, dáme ho na chvíľu do chladničky.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme a vyformujeme na dno tortovej formy (priem. 26 cm) a potom prstami vytlačíme okraje. Dno cesta niekoľkokrát poprepichujeme vidličkou.

  4. 4

    Pudingový prášok dobre rozmiešame s tvarohom, cukrom a vanilínovým cukrom. Potom pridáme vajce a tekuté vychladnuté maslo. Všetko dobre vymiešame, aby bola náplň hladká. Náplň nalejeme do formy na pripravené cesto.

  5. 5

    Dáme do trúby piecť.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: