Mušle z Madridu ( fotorecept )
Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke...
Zapečený baklažán so zemiakovým ratatouille
Recept sa zrodil z motivácie využiť suroviny, ktoré boli doma a pomaly sa kazili. Celkom...
Kypriaki Horiatiki - pestrý zeleninový šalát z Cypru
Horiatiki je pestrý zeleninový šalát z Cypru, ktorý sa líši od gréckeho Horiatiki tým, že...
Baklažán po neapolsky
Grilovaný baklažán s horúcou paradajkovou omáčkou plnou byliniek a voňajúcou cesnakom, to všetko posypané syrom a...
Ryby v Novaljskej marináde
Ryby očistíme , umyjeme. ja som použila morskú štuku -má málo kostí , vlastne len velkú...
Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame
Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka...
Linguine s morskými plodmi
Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)
Piškótový koláč s pomarančovou príchuťou na spôsob portugalského Pão de ló
Jeden z portugalských kláštorných receptov, ktoré sa vyznačovali používaním veľkého množstva vajec a cukru - pôvodné...
Penne so špargľovou omáčkou
Komerčný recept<br /> Cestoviny so špargľovou omáčkou posypané šunkou sú ideálne pre milovníkov cestovín a rýchlo pripraveného jedla....
Mušle po námornícky
Na oleji orestujeme cesnak, mladú cibuľku, stonkový zeler a očistené mušle. Zalejeme vínom, ...
Čokoládovo-gaštanová torta (bezlepková)
Múku, pohánkovú krupicu, cukor, štipku soli, prášok do pečiva, kakao, celé...
Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom
Filetu z halibuta naporcujeme na 150 g porcie a osolíme, pokvapkáme ich zarobeným olivovým olejom s...
Crostini s hráškom a cuketou
Objednala som si uuuzasnu knihu so zeleninovymi jedlami. Zeleninova biblia pre tych, co ju maju radi. Tento...
Šalát z polníčka s bazalkovými zemiakmi, cesnakovým aioli a kozím syrom
Taká rýchlovka, ktorú som vymyslel dnes na večeru z toho, čo dom dal. Stopercentne...
Varené mušle so sherry, šafranom a bešamelovou omáčkou
Očistené mušle orestujeme so šalotkou na olivovom oleji s maslom. Pridáme bobkový list, sherry,...
Mozzarella s grilovanou zeleninou
Mladý baklažán a cukety nakrájame na tenké plátky, zeleninu ochutíme soľou a čiernym korením a položíme...
Mlčanie jahniat (gastroverzia)
Keď som videla jahňacie kotlety v obchode, tak som neodolala. Jahňacinu vlastne takmer nejeme, ...
Penne s trojakými paradajkami
Tieto penne sú jednoznačne najmä pre tých, ktorí sa paradajok neboja : siahol som po krájaných,...
Krémová mušľová polievka so šafranom
Na masle urestujeme koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak, zalejeme bielym vínom, pridáme šafran a...
Krémová karfiolová polievka s praženými krevetami
Cibuľu nakrájame na jemno. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme trochu oleja. Pridáme cibuľu a...
Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...
Kuracia pečienka Monte Negro
Do tretice recept z televízora vytiahnuvší. TV Prima rok 2001. Kuracie pečienky Monte Negro...
Tavuk şiş kebap (Kurací kebap)
Urobte si leto v decembri alebo ako u nás (ešte) ignorujeme vianočné pečenie :)
Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...
Letný zeleninový plech na vyprázdnenie chladničky
Ak žijete v meste tak ako ja, určite to poznáte. Desať mesiacov do roka zháňate,...
Severoafrické dusene kurča
Zase jedno chutne a zdrave jedlo od Eat Smarter. Toto jedlo je bohate na bielkoviny, niacin...
Zelená španielska paella
Tradičná španielska paella "nazeleno" s hráškom, špenátom, paprikou a paradajkami.
Grilovaný halloumi - národné jedlo Cypru
Názov pochádza zo slova „almi“, čo znamená voda. Pravdepodobne je tým myslený slaný nálev...
Kurací šalát s ovocím
Mám rada toto jedlo kvôli ľahkej príprave a vždy je dobrou lahkou večerou, zasýti a neuškodi...
Losos s brokolicovou omáčkou
Milujem lososa, veľmi rýchlo sa pripravuje a je výborny s akoukoľvek omáčkou. Dnes sme si dali brokolicovú....
Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami
Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min....