Dnešná veľmi vydarená pizza
Dnes na nákupe som dostala veľkú chuť na syrovú pizzu. Tak som nakúpila suroviny a výsledok...
Cestoviny s krevetami - prawns
Toto je velmi jednoducha priprava kvalitneho a rycheho jedla. Recept nie je nicim zlozity a namiesto...
Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...
Panna Cotta
Panna Cotta je známy a osviežujúci taliansky dezert, ktorý robievam vždy, ked dostanem chuť na...
Rýchly balkánsky slaný koláč so zeleným šalátom
Ďalší recept od mojej drahej (ja nič múčne nepečiem, hoci toto by som zrejme zvládol :-)....
Cacio e Pepe
Ak niekde existuje dôkaz k tvrdeniu, že talianska kuchyňa je kuchyňa chudobných, tak je to tento recept....
Patlıcan söğürme - baklažánový šalát
Pod krkolomným názvom (čítaj "patlidžan soúrme") sa skrýva šalát z pečených baklažánov, papriky a paradajok z...
Baklažán plnený cestovinami a mozzarellou
Baklažán je zelenina ako stvorená na plnenie, preto sa oplatí ju naplniť napríklad celozrnnými penne, ...
Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...
Apetitka zo zelenej papriky
Recept pochadza z Macedonska je to take meze zajedanie s aperitivom , obycajne rakijou pred hlavnym chodom...
Zapečené gnocchi s paradajkami a syrom
Jednoduché zemiakové gnocchi zapečené s paradajkami, bazalkou a strúhaným tvrdým syrom.
Penne con verdure
Cestoviny vždy patrili k mojim favoritom, no v poslednom čase som ich zanedbával. Keď už...
Mušle svätého Jakuba so šampiňónmi
Hrebenatka jakubská, v gurmánskych kruhoch známa aj ako mušľa svätého Jakuba je od nepamäti symbolom pútnikov...
Grilované jahňacie kotlety
Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje...
Dusené šampiňóny s údeným tofu
ospravedlňujem sa, ale zabudla som napísať kolko vážili šampiňony, ale viem že sme dali jeden...
Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob
Trošku nákladnejší recept, ale výsledok stoji za to!
Pestré južanské špízy na grile
Toto šťavnaté a voňavé jedlo rád pripravujem na chalupe pre väčšie partie. Je pekné, zdravé,...
Losos so špenátom v lístkovom ceste
Lososa nakrájame na dlhé rezance (asi 1, 5 x 1, 5 cm x dĺžka cesta). Cesto...
Babičkin jablkový koláč
Tento recept pochádza z Ameriky, kde sa tento koláčik nazýva Granny´s apple pie a je úplne...
Snežanka, tzatziky, alebo uhorka s jogurtom ku všetkému grilovanému
Možno neoprávnene, ale cítim sa tak trochu kompetentný hovoriť, ako sa má pripravovať pravá bulharská...
Pırasalı puf börek
Výborný borek sa dá pripraviť aj bez veľkej námahy. Stačí mať po ruke hotové, už...
Syr Halloumi, paradajky a citróny na grile
Toto si ani nezaslúži názov recept, je to len taká inšpirácia na ľahký obed alebo večeru....
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Grilovaný tuniak s bylinkovou krustou
Najprv si pripravíme zemiaky. Očistené a pokrájané dáme variť kým nezmäknú. Tuniaka potrieme tekvicovým olejom,...
Focaccia - taliansky chlieb
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad...
Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...
Lasagne s čerstvým špenátom
Dnes ráno som na sídlisku uvidel starých známych trhovníkov - zeleninárov. Okrem paradajkovo-paprikovej klasiky mali aj...
Pečené kura po portugalsky
Cacciatore znamena polovnicke. Tak sa v originaly vola tento recept, kedze sa tradicne pouziva bazant/...
Kurča na červenom víne a zelenine
Kuracinu mozeme na kazdy sposob a toto je jeden z nich. Lahke jedlo z mojho oblubeneho...
Bravčové medailóniky s kaparami
Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten spravny...